Asumisoikeus- ja osaomistusasunnot


Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on vaihtoehto omistus- ja vuokra-asunnolle.

Asukas maksaa 10-15 % asunnon hinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa maksua vastaan pysyvän asumisoikeuden. Asuntoa ei voi lunastaa omaksi. Asumisoikeusasuntoja hallinnoivat ulkopuoliset asumisoikeusyhtiöt, jotka myös päättävät asukasvalinnasta.


Asumisesta maksetaan kuukausittain normaali käyttövastike. Asunnosta luovuttaessa maksu palautetaan takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.


Asunnon saamista varten hakijan tulee jättää hakemus asumisoikeusyhtiölle niistä asuntokohteista, joista haluaa hänelle tarjottavan asuntoa. Hakemukseen tarvitaan järjestysnumero siitä kunnasta, missä haettava asunto sijaitsee. Naantalissa järjestysnumero haetaan Tilalaitoksen asuntoasioiden toimistosihteeriltä. Järjestysnumerohakemuksen voi täyttää asumisoikeusyhtiössä ja se on tulostettavissa myös tältä sivulta.


Täytetty asumisoikeuden järjestynumerohakemus toimitetaan Tilalaitoksen asuntoasioiden toimistosihteerille (osoite oikeassa yläreunassa).


Kiinnostaako asuminen passiivitalossa ?

Naantaliin Soinisen alueelle rakennettu paritalo-rivitalotyyppinen kiinteistö on ensimmäinen Suomessa energiataloudeltaan passiivitaloluokkaan toteutettu ARA-hintainen asumisoikeuskiinteistö.

Lisää Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n sivuilta


Osaomistusasunnot

Osaomistusasunnolla tarkoitetaan asumismuotoa, jossa asukas sijoittaa aluksi 10-20 % asunnon hankintahinnasta ja saa omistukseensa vähemmistöosuuden asunnon hallinnasta. Loput asunnosta omistaa alkuvuosien aikana talon rakennuttaja. Aluksi siis asunnossa asutaan vuokralla. Vuokralla oloaika on vähintään viisi vuotta ja enintään 12 vuotta. Vuokrakauden jälkeen asukkaan on mahdollista lunastaa asunto omaksi.


Naantalissa on kolmen eri toimijan asumisoikeus- ja osaomistusasuntoja:

 

5.6.2015


Lisätietoja:


Koskelainen Henriikka
toimistosihteeri, asuntoasiat
Tekniset palvelut
Tilalaitos
Puh: +358 2 4345 207
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Kaupungintalo 4 krs
  


Linkit:


Ympäristö.fi >>

Asuminen.fi >>NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Asumisoikeus- ja osaomistusasunnot".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.