Matalahden rantaan avattiin monipuolinen lähiliikuntapaikka

Uutiset
Matalahden rannassa värikkään penkit polun varrella, takana niittyä, beachvolley-kenttä, sekä mäen huipulla omakotitaloja.

Naantalin vuoden 2022 Asuntomessualueelle, Matalahden rantaan on valmistunut uusi, monipuolinen lähiliikuntapaikka. Liikunnallisia toimintoja rantaan tuovat uusi beachvolleykenttä, katukoripallokenttä, ulkokuntoilulaitteet sekä petankinheittoalue.

Rannasta löytyy lisäksi penkkejä, pöytäryhmiä ja riippumatto sekä grillauspaikka, joka on käytössä omat puut tai hiilet tuoville. Viheralueita on rakennettu toimintojen ympärille tuomaan viihtyisyyttä. Niittyalueet sopivat hyvin vaikkapa piknikpaikaksi.

Perheen pienimmille löytyy Vendan varrelta jo Asuntomessuilla ihastuttanut leikkipuisto. Venesatamassa kaupunki vuokraa laituripaikkoja, joita on vielä myös tälle kesälle vapaana. Rannassa on lisäksi kanoottilaituri, josta on hyvä lähteä melomaan.

Naantalin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että messujen jälkeen viime syksynä ranta-aluetta lähdettiin suunnittelemaan yhdessä kaupungin viheryksikön kanssa. Uuden lähiliikuntapaikan kautta kaupunki haluaa lisätä viihtyisyyttä alueella ja parantaa asukkaiden hyvinvointia.

– Suunnitelman lähtökohtana oli rakentaa ranta messutapahtuman jälkeen loppuun ja tehdä rannasta viihtyisä ja toiminnallinen helpolla tavalla. Esimerkiksi rantaan messujen aikaisia ravintolatoimintoja varten tehtyjä asfaltointeja pystyttiin hyödyntämään katukoriskentässä, Holmberg kuvailee.

Uutta Naantalissa ovat Matalahden lähiliikuntapaikan ulkokuntoilulaitteet. Ulkokuntoilulaitteissa vastusta on mahdollista säätää siirrettävän painopaikan avulla. Painovastusta säätämällä laitteet sopivat monen tasoisille käyttäjille.

– Vastaavat ulkokuntoilulaitteet olivat testikäytössä viime syksynä Karvetin lähiliikuntapaikalla, ja niistä saatiin hyvää palautetta. Laitteet ovat myös siirrettävissä tarvittaessa, Holmberg toteaa.

Matalahden lähiliikuntapaikka on vapaasti kaikkien asukkaiden ja vierailijoiden käytössä. Alueen avajaisia vietettiin maanantaina 12.6. kahvitarjoilun, koripallon ja beachvolleyn näytösotteluiden sekä muun liikunnallisen ohjelman merkeissä.

Uusi lähiliikuntapaikka sijaitsee Vendan varrella, aivan Matalahden rannassa. Rannasta löytyy myös pysäköintipaikkoja.

Beachvolley-kentän verkko keskellä hiekkakenttää, taustalla Lounatuulen alueen omakotitaloja rinteen huipulla.
Beachvolley-kentässä on käytetty hienorakeista hiekkaa.

Aidattu, asfaltoitu koripallokenttä, jossa kori.
Katukoriskenttä syntyi paikalle, jossa kesällä 2022 sijaitsi Asuntomessut-tapahtuman ravintolapalveluita.

Kolme ulkokuntoilulaitetta, joissa säädettävät painopaikat.
Matalahden ulkokuntoilulaitteet ovat säädettävissä haluttuun vastukseen siirrettävän painopakan avulla.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
15.6.2023 10:10

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu
Asuminen