Naantalin asukasluku ylitti 20 000 asukkaan rajan

Uutiset
Naantalin asukasluku on ylittänyt ensimmäistä kertaa 20 000 asukkaan rajan. Merkkipaalu ylittyi kaupungin kiinteistörekisterin perusteella marraskuun alkupuolella.
Munterin perhe ja Laura Leppänen hymyilevät kaupungintalon aulan kuusen edessä.

20 000 asukkaan rajan yli Naantalin vei 2-vuotias Miia Munter, joka muutti Naantaliin vanhempiensa Niina ja Teemu Munterin kanssa tänä syksynä Kaarinasta. Ensivaikutelma uudesta kotikaupungista on ollut positiivinen, perhe kertoo. Naantali oli Muntereille jo ennestään tuttu mm. lähimatkailukohteena ja kaupungissa asuvien ystävien kautta, myös Niinan työpaikka sijaitsee Naantalissa.

– Kartoitimme Turun lähiseudulta vaihtoehtoja uudeksi kodiksi, ja tarpeisiimme sopiva talo löytyi Immasista. Uuden kodin sijainti on meille optimaalinen, ja alueen peltomainen, maalaismainen seutu, kuitenkin lähellä muuta asutusta, on meille sopivaa. Täällä olisi tarkoitus asua seuraavat 20–30 vuotta eli jäädä pidemmäksi aikaa, Teemu Munter hymyilee.

Teemu kertoo, että Naantalissa arki on helpottunut, kun Miialle löytyi hoitopaikka helposti ja läheltä kotia, ja myös Niinan työmatka lyheni. Perhe kehuu naapurustonsa yhteisöllisyyttä.

– Alueella asuu paljon lapsiperheitä, mikä on mukavaa. Naapurin poika tuli heti muuttomme jälkeen kysymään, minkä ikäisiä lapsia täällä asuu, että saisiko leikkiseuraa, Teemu kertoo.

Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppänen toivotti 20 000nnet asukkaat tervetulleeksi Naantaliin ja muisti perhettä pienellä Naantali-tuotepaketilla. Pikku-Miia sai Muumimaailman kotikaupungilta luonnollisesti oman Muumipehmon uuden kodin leikkeihin.

Kasvua vuosikymmenten ajan

Naantalin asukasluku on ollut kasvussa pitkään. 1940-luvun vaihteessa Naantalin asukasluku ylitti tuhannen rajan, ja 1990-luvulle mentäessä naantalilaisia oli jo silloisella aluejaolla yli 10 000. Kuntaliitokset Velkuan, Rymättylän ja Merimaskun kanssa kasvattivat Naantalin asukasluvun n. 14 000sta n. 18 500aan vuonna 2009.

Viime vuosina Naantali on kasvanut noin 100 asukkaan vuositahtia. Huippuvuosi oli vuonna 2022, jolloin Naantalin väkiluku kasvoi 271 henkilöllä – samana vuonna järjestettiin Naantalin Asuntomessut. Vuoden 2023 alussa Naantalin asukasluku oli 19 850 henkilöä, ja ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Naantalin muuttovoitto oli 137 henkilöä.

Naantalin väkilukua kasvattaa kuntien välinen muuttoliike ja nettomaahanmuutto. Kaupunki on viime vuosina kasvanut erityisesti Manner-Naantalin keskustassa sekä Luonnonmaan saarella. Esimerkiksi Naantalin Vuokratalot Oy rakennutti Ruotumestarinkadulle kaksi uutta vuokrakerrostaloa. Naantalin hyvä maine perheystävällisenä asuinpaikkana on myös houkutellut uusia asukkaita: tonttitarjonta on monipuolista ja uudistuva koulu- ja päiväkotiverkko takaa toimivat ja terveelliset tilat.

– Hienoa, että ponnahdimme astetta suurempien kaupunkien joukkoon. Meillä Naantalissa tärkeintä on kuitenkin palveluidemme korkea laatu ja tyytyväiset asukkaat ja yritykset, niistä on paras muuttovetovoima tehty, kertoo kaupunginjohtaja Laura Leppänen.

Jutun pääkuvassa vasemmalta Niina ja Teemu Munter sekä Laura Leppänen, edessä Miia Munter.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
15.12.2023 14:35

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Asuminen