Naantalin liikennepaikan kehittämisestä järjestetään vuorovaikutustilaisuus 14.5.

Uutiset
Väylävirasto ja Naantalin kaupunki kutsuvat asukkaita ja kaikkia aiheesta kiinnostuneita yleisötilaisuuteen liittyen Naantalin liikennepaikan kehittämiseen.
Naantalin raide keskellä, vasemmalla Muumiparkissa autoja, oikealla kerrostaloja.

Väylävirasto laatii ratasuunnitelmaa Naantalin liikennepaikan kehittämiseksi. Hankkeen tavoitteena on suunnitella Naantalin liikennepaikan muutokset ja nykyaikaistaminen siten, että liikennepaikalle voidaan tulevaisuudessa liikennöidä myös henkilöjunilla. Tavoitteena on suunnitella alueelle uusi henkilöjunaliikenteen laituri, tarvittavat raiteistomuutokset sekä radan sähköistys ja turvalaitejärjestelmät.

Lisäksi liityntäpysäköintiä, väyliä ja kulkuyhteyksiä parannetaan hankkeen vaatimassa laajuudessa. Tavoitteena on myös suunnitella tarvittavat muutokset tavarajunien säilytysraiteiden uudelleen järjestelyille Naantalin liikennepaikan alueella sisältäen veturien ympäriajomahdollisuuden.

Naantalin liikennepaikan kehittämisestä järjestetään vuorovaikutustilaisuus tiistaina 14.5.2024 klo 17.30–19.30 Naantalin kaupungintalon valtuustosalissa, Käsityöläiskatu 2. Tilaisuus alkaa kello 17.30, saliin pääsee noin 15 min ennen tilaisuuden alkua.

Suunnitelma laaditaan Väyläviraston ja Naantalin kaupungin yhteishankkeena. Ratasuunnitelman vuorovaikutustilaisuudessa esitellään myös hankkeeseen liittyvää kaupungin asemakaavamuutosta. Kaava-aineistoihin voit tutustua kaupungin sivuilla: Asemanseudun asemakaava ja asemakaavanmuutos

Vuorovaikutuksessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin sekä esittää niistä mielipiteensä. Tarkemmat tiedot löydät Väyliensuunnittelu.fi-sivuilta.

Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa!

Päivitetty viimeksi
8.5.2024 14:41

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Liikenne