Asuntomessut Naantalissa 2022


Naantali järjestää vuoden 2022 asuntomessut yhteistyössä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa. Messualue sijaitsee upealla Luonnonmaan saarella, Kultaranta-golfin läheisyydessä, Matalahden rannalla noin kolmen kilometrin päässä Naantalin keskustasta. Alueen läheisyyteen suunnitellaan parhaillaan uutta päiväkotia ja koulua.


Perinteinen sisäsaariston peltomaisema, kaunis metsäinen kallioluonto ja alueen virkistysmahdollisuudet luovat upean kokonaisuuden viihtyisälle asumiselle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.


Hankkeen yhteydessä messualueelle kunnostetaan venereitti ja rakennetaan uusi venesatama ja rantapuisto.


Alueelle on suunniteltu sekä yhtiömuotoista asumista, että noin 20 pientalotonttia. Tonttien ympärille jätetään paljon viheralueita. Alueen kokonaispinta-ala on noin 20 hehtaaria. Tontit tulevat myyntiin arviolta syksyllä 2019.


Ajankohtaista:


Naantali on mukana Turussa Rakenna & Sisusta Messuilla helmikuun 8.-10. päivä. Esittelyssä on ensimmäistä kertaa tulevan 2022 asuntomessualueen tontit Luonnonmaalla. Lauantaina ja sunnuntaina Naantalin kaupunginarkkitehti Oscu Uurasmaa kertoo asuntomessualueesta kello 14 -14:30 auditoriossa. Tule tutustumaan osastollemme numero 34 ja kuulemaan lisää!

___________________________________________________________________________


Asuntomessualueen asemakaavaehdotus on ollut nähtävillä 11.12.2018 - 11.1.2019. Kaava-aineistoon pääset edelleen tutustumaan tästä.


Työt alueella ovat alkaneet mittauksilla, puiden karsimisella, sekä ruoppauksen valmisteluilla.


Asuntomessualueen asemakaavalla luodaan erityyppisiä tonttikokonaisuuksia niin yksityisille omakotirakentajille kuin yhtiömuotoisille rakennushankkeillekin. Kaikki tontit sijaitsevat kalliometsäisessä maastossa, tonttien ympärillä on peltomaisemia ja metsäisiä alueita sekä venesataman tunnelmaa. Saaristoluonnon ja pienipiirteisen kalliomaaston huomioiminen on ollut suunnittelun keskeinen lähtökohta. Alueen energiaratkaisuja on jo huomioitu asemakaavassa monin tavoin ja niitä tullaan kehittämään aktiivisesti.


Venesataman lähistölle muodostuva monipuolinen virkistysaluekokonaisuus lisää Luonnonmaan palvelutarjontaa. Alueelle laaditaan myös asemakaavaa tarkentavat rakennustapaohjeet, ja tontteja myytäessä huomioidaan ostajien suunnitelmien innovatiivisuus ja sopivuus saaristoluontoon.


Asuntomessualueelle on laadittu luonnonmuotoja myötäilevät katusuunnitelmat. Katualueiden ympäristösuunnitelmat sekä alueen hulevesiratkaisut luovat viehättävän kokonaisuuden. Seuraavana työpöydällä on venesataman ja rantapuiston yksityiskohtaisempi suunnittelu.


Asuntomessujen kokonaisuuteen liittyy läheisesti myös Luonnonmaan Visio 2070, jonka työstäminen on parhaillaan loppusuoralla. Uusi Luonnonmaalle tuleva koulu ja päiväkoti, jota kutsumme perhetaloksi, on herättänyt paljon myönteistä mielenkiintoa. Se on oivallinen lisä Luonnonmaan kasvua ja lapsiperheitä ajatellen.


Asuntomessualueen tonttien hakuprosessi poikkeaa kaupungin normaalista tontinmyyntitavasta, koska asuntojen laatu, soveltuvuus ja toteuttamiskelpoisuus messukohteena pitää ottaa luovutuspäätöksiä tehdessä huomioon. Tontteja voi hakea syksyllä 2019 alkaen, jolloin myös hinnoittelu on päätetty. Toivottavasti potentiaaliset rakentajat aloittavat jo hyvissä ajoin suunnittelun siitä, minkälaisia taloja alueelle haluavat rakentaa.


Tiedote Suomen Asuntomessujen sivuilla >>


Naantalin asuntomessut 2022 Lounais-Suomen uutisissa >>
17.1.2019

Asuntomessut 2022
Asuntomessut 2022

Lisätietoja:

Projektipäällikkö, Asuntomessut 2022
Tirri Timo
Puh: +358 50 410 4005
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Kaupunginarkkitehti
Uurasmaa Oscu
Gsm: +358 44 4171 229
etunimi.sukunimi@naantali.fi


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Asuntomessut Naantalissa 2022".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.