Digitointi

Asiakkaat voivat digitoida Naantalin pääkirjastossa analogisia tallenteitaan optisille levyille:  lp-levyt cd-levyille ja VHS-kasetit dvd-levyille.

Digitointi on maksutonta itsepalvelua. Asiakkaan on itse tuotava tarvitsemansa cd- ja dvd-levyt. Kirjasto ei myy cd- ja dvd-levyjä, mutta esimerkiksi naantalilaiset atk-liikkeet myyvät.


Sääntöjä


  • varauksen voi tehdä joko pääkirjaston lainaustiskillä tai soittamalla pääkirjaston asiakaspalvelun numeroon 02 434 5310
  • lainaustiskillä varausta tehtäessä on esitettävä kirjastokortti, puhelimitse varausta tehtäessä viivakoodin alla oleva kirjastokortin numero täytyy lukea virkailijalle
  • ma-to digitointiajat ovat klo 12-18, pe klo 12-15 sekä syyskuusta toukokuuhun la klo 10-13. Käyttö on suunniteltava niin, että digitointi on valmis kirjaston sulkemisaikaan mennessä
  • digitointiaikoja voi varata vain yhden kerrallaan ja uuden ajan voi varata vasta kun edellinen on käytetty
  • asiakas on vastuussa laitteista käyttäessään niitä varaamallaan ajalla
  • kirjasto ei vastaa laitteiden mahdollisesti aiheuttamista vahingoista


VHS-kasetit dvd-levyille


VHS-kasetit digitoidaan VHS/dvd-soittimella. Digitointi kestää kauemmin, kuin mikä on tallennettavan materiaalin pituus. Esimerkiksi puolentoista tunnin materiaalin digitointiin kannattaa varata kaksi tuntia aikaa, sillä dvd-levyn alustus ja viimeistely vievät aikaa. Tallennusmediaksi kelpaavat tyhjät dvd-r, dvd+r –levyt sekä dvd+r/rw DL-levyt.


Digitointilaitteeseen voi kytkeä myös videokameran, mutta kamera sekä DV-johto täytyy asiakkaan tuoda itse.


Ennen varatun digitointiajan käyttämistä asiakkaan on syytä tutustua käyttöohjeisiin sekä usein esitettyihin kysymyksiin.


Lp-levyt cd-levyille


Lp-levyjen digitointi tapahtuu LP2CD-soittimella. Digitointiin on syytä varata aikaa enemmän kuin mikä on tallennettavan materiaalin pituus. Esimerkiksi 45 minuuttia kestävän lp-levyn digitointiin kannattaa varata vähintään yksi tunti aikaa, koska lp-levyn sisältö tallennetaan ensin LP2CD-soittimen flash-muistiin ja lopuksi poltetaan cd-leyvlle. Tallennusmediaksi kelpaavat vain cd-r-levyt.


Ennen varatun digitointiajan käyttämistä asiakkaan on syytä tutustua käyttöohjeisiin sekä usein esitettyihin kysymyksiin.

29.9.2017Ohjeet

vih-askel.jpg 


kel-askel.jpg 

pun-askel.jpgpin-askel.jpg


Yhteystiedot


Naantalin kaupunginkirjasto

Tullikatu 11

21100 Naantali

02 434 5310


kirjasto@naantali.fi


Lähikirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat ovat Toimipisteet-sivuilla
NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Digitointi".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.