Lainaus ja palautus

Lainaamiseen tarvitaan aina Vaski-kirjastojen kirjastokortti.

Kuvatallenteiden lainauksessa noudatetaan Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen hyväksymien luokittelijoiden määräämiä ikärajoja.


Lainausoikeuden voi myös menettää:

  • jos asiakkaalla on palauttamattomia laskutettuja niteitä
  • kadotetusta tai vahingoittuneesta kirjaston aineistosta
  • jos asiakkaalla on 15 euroa tai enemmän myöhästymismaksuja


Lainat voi uusia enintään kolme kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Uusimisen voi suorittaa kirjastossa, puhelimitse tai Vaski-verkkokirjastossa. Jokeri-aineistoa ei ole mahdollista uusia.


Konsolipeleillä on lainamäärärajoitus, jotta aineisto on tasapuolisemmin useamman kirjastonkäyttäjän saavutettavissa: viisi nidettä lastenosastolta ja viisi nidettä aikuistenosastolta.


Asiakkaat voivat varata aineistoa kirjastossa, puhelimitse tai Vaski-verkkokirjastossa. Varaaminen on  maksutonta 1.1.2017 alkaen, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 2 € maksu. Jokeri-aineistoa ei voi varata.


Naantalin pääkirjastossa on käytössä varausten itsepalvelunouto 20.2.2017 alkaen. Noutoilmoituksessa on varausnumero, varaukset on järjestetty noutohyllyyn varausnumeroiden mukaisesti järjestykseen. Varauksen voi lainata automaatilla.


Jos aineistoa ei ole Vaski-kirjastojen kokoelmissa, asiakkaat voivat tilata kaukolainaksi aineistoa muualta Suomesta tai ulkomailta. Kaukolainoja välitetään voimassa olevian kaukopalvelusääntöjen ja -maksujen mukaisesti. Lisätietoja kaukopalvelusta Vaski-verkkokirjastosta. Kaukopalvelupyynnöön voi tehdä joko kirjastossa tai Vaski-verkkokirjaston lomakkeella.


Laina-ajat


Yleinen laina-aika on 28 vuorokautta. Tämä laina-aika on kirjoilla, kielikursseilla, CD-ROM:lla, musiikkiäänitteillä sekä äänikirjoilla.


Osalle aineistosta laina-aika on 14 vuorokautta. Kahden viikon laina-aika on nopeakiertoisella aineistolla, jokereilla, aikakauslehdillä, dvd- ja blu-ray-levyillä, konsolipeleillä sekä videokaseteilla.


Kotilainaan ei anneta aineistoa käsikirjastosta tai kotiseutukokoelmasta eikä aikakauslehtien viimeisintä numeroa.


Asiakkaat saavat lainoistaan kuitin, jossa ilmoitetaan viimeinen palautuspäivä. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston aukioloajan päättyessä.


Asiakkaiden on mahdollista saada lähestyvästä eräpäivästä ennakkoilmoitus sähköpostitse, mikäli sähköpostiosoite on tallennettu kirjaston järjestelmään. Lainakuitissa sekä Vaski-verkkokirjastossa ilmoitettu palautuspäivä on sitova, vaikka asiakas ei olisi saanut ennakkoilmoitusta. Kirjasto ei voi vaikuttaa tietoliikenneyhteyksistä johtuviin häiriöihin eivätkä ne siksi vähennä mahdollisten maksujen kertymistä.


Palauttaminen


Lainat voi palauttaa mihin tahansa Vaski-kirjastoon maksutta. Asiakaspalvelutiskille palautetusta lainasta voi halutessaan saada palautuskuitin.


Jos kirjastossa on palautuslaatikko, lainat voi palauttaa palautuslaatikkoon. Palautuslaatikkoon palautetut lainat käsitellään seuraavana arkipäivänä, joten esimerkiksi mahdolliset myöhästymismaksut kertyvät käsittelyyn saakka. Aineiston palauttaminen palautuslaatikon kautta on asiakkaan omalla vastuulla.


Pääkirjaston palautuslaatikkoon mahtuu vain alle 4 cm paksuja kirjoja. Lisäksi cd- ja dvd-levyjä ei saa palauttaa palautuslaatikkoon, sillä levyt voivat hajota, kun niiden päälle putoaa palautettuja kirjoja.

9.10.2018Linkkejä

Käyttösäännöt


Kaukopalvelupyyntö
Yhteystiedot


Naantalin kaupunginkirjasto

Tullikatu 11

21100 Naantali

02 434 5310


kirjasto@naantali.fi


Lähikirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat ovat Toimipisteet-sivuillaNAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Lainaus ja palautus".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.