E-kirjat

Sähköinen kirja, e-kirja, sähkökirja... Suosiotaan jatkuvasti kasvattaneita e-kirjoja on myös Vaski-kirjastojen kokoelmissa. E-kirjoja voi lainata ja lukea esimerkiksi lukulaitteella, älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella.

E-kirjatVaski-kirjastojen kokoelmissa on tällä hetkellä noin 3000 e-kirjaa. Valtaosa teoksista on tietokirjallisuutta tietotekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden alalta. Kaunokirjallisuuden osuus e-kirjoista kasvaa koko ajan. Kustantajasta riippuen e-kirjoina voi löytyä myös uusia julkaisuja. E-kirjoja kannattaa kuitenkin hyödyntää, jos esimerkiksi kurssikirjaan on pitkä varausjono.E-kirjan lainaaminen


E-kirjan lainaamiseen tarvitaan Vaski-kirjastokortti sekä nelinumeroinen tunnusluku. Tunnusluvun saa kirjastosta todistamalla henkilöllisyytensä. Lisäksi tarvitaan Adobe Digital Editions -ohjelma, joka on vapaasti verkosta ladattava ilmaisohjelma.


E-kirjan laina-aika on joko yksi tai kaksi viikkoa. Lainan voi palauttaa itse, mutta laina palautuu myös automaattisesti laina-ajan päättyessä. E-kirja voi olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan. Lainassa olevia e-kirjoja voi myös varata.


E-kirjoja tarjoavat kotimainen ellibs sekä amerikkalinen OverDrive.


Lukulaitteet


Lukukokemus on miellyttävin, kun e-kirjaa käytetään lukulaitteella, joka on suunniteltu e-kirjoja varten. Yhdelle lukulaitteelle mahtuu jopa tuhansia e-kirjoja. Pääsääntöisesti Vaski-kirjastojen e-kirjat ladataan lukulaitteelle tietokoneelta USB:n kautta, mikäli lukulaite ei mahdollista langatonta verkkoyhteyttä.


Naantalin kaupunginkirjastolla ei ole lainattavia lukulaitteita, mutta Vaski-kirjastoista esimerkiksi Turun kaupunginkirjastolla on. Lisätietoja lainattavista lukulaitteista sekä e-kirjoista saa Vaski-verkkokirjastosta.

29.9.2017Linkkejä

pun-askel.jpg 

  


Yhteystiedot


Naantalin kaupunginkirjasto

Tullikatu 11

21100 Naantali

02 434 5310


kirjasto@naantali.fi


Lähikirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat ovat Toimipisteet-sivuilla
NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "E-kirjat".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.