Musiikkia Naantalissa

Naantalin tunnetuinta musiikkiantia ovat Naantalin Musiikkijuhlien konsertit. Niiden lisäksi elämyksiä tarjoavat Lux Gratiae -tapahtuma syksyllä sekä lukuisat Naantalin musiikkiopiston, yhdistysten ja kulttuuritoimen järjestämät konsertit.


Musiikkitapahtumissa musisoivat alan huiput


Naantalin Musiikkijuhlat on hurmannut yleisönsä tasollaan ja tunnelmallaan jo 1980-luvulta saakka. Juhlien taiteellinen johtaja, professori Arto Noras on vuosi vuodelta onnistunut kutsumaan Naantalin kirkkoihin, kahviloihin ja konserttisaleihin maailman huipputaiteilijoita kamarimusiikin alalta. Myös tulevaisuuden kuuluisuudet on huomioitu, sillä Musiikkijuhlat järjestää mestarikurssin, jolla ammattilaiset opettavat ja opastavat nuoria muusikoita.


Syksyyn tuo puolestaan valoa Lux Gratiae -tapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2012 lähtien. Lux Gratiae on poikkitaiteellinen ja monipäiväinen tapahtuma, jonka perustana on tuoda elämyksiä, harmoniaa ja valoa kaupunkilaisille ja matkailijoille. Tapahtuma on paikallisen hedelmällisen yhteisytön tulos, jota tekevät kaupungin kulttuuritoimi, Naantalin opisto, Naantalin Musiikkijuhlat, Naantalin Matkailu Oy, seurakunnat ja paikalliset yhdistykset. 


Konsertteja ympäri vuoden


Kaupungin kulttuuritoimi järjestää konsertteja musiikki- ja teatteritarkoitukseen kunnostetussa Kristoffer-salissa. Sali toimii myös musiikkiopiston esiintymispaikkana sekä Naantalin teatterin harjoitus- ja esitystilana.


Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry ja kaupungin kulttuuritoimi ovat järjestäneet päivittäin heinäkuussa Kirkkopuisto soi -konsertteja. Jo perinteeksi muodostuneissa musiikkituokioissa naantalilaisia ja matkailijoitakin ovat ilahduttaneet monenlaiset muusikot ja musiikinopiskelijat kanteleen soittajista omaa musiikkiaan säveltäviin kosketinsoittajiin ja puhallinyhtyeisiin.


Kun hämärtää... -kuoromusiikkitapahtuma kerää vuosittain Naantalin luostarikirkon täyteen musiikin ystäviä syyskuun alkupuolella. Naantalin eri yhdistysten, seurakunnan ja kaupungin kulttuuritoimen yhteistyössä järjestämä tapahtuma jatkuu kirkkokonsertin jälkeen kuoroesiintymisillä Naantalin rantojen ravintoloissa.


Perinteisten musiikkitapahtumien lisäksi konsertteja pitkin vuotta järjestävät eri kuoroyhdistykset ja seurakunnat.


Musiikin opetusta vauvasta vaariin


Naantalin musiikkiopisto on taiteen perusopetusta tarjoava alueellinen musiikkioppilaitos, joka on perustettu vuonna 1972. Se palvelee Naantalin, Maskun ja Raision musiikinharrastajia. Musiikkiopiston toiminnallinen tavoite on antaa monipuolista ja laadukasta musiikinopetusta kaikille ikäryhmille. Opetus sisältää historiallisen kulttuuriperintömme lisäksi myös musiikin uudet innovaatiot. Musiikkiopisto järjestää syys- ja kevätlukukausien aikana useita omia konsertteja ja osallistuu moniin toiminta-alueensa kulttuuritapahtumiin.11.11.2015


Viulu.jpg 


Naantaliin.fi - Naantalin kulttuuritaloyhdistyksen ylläpitämä portaali


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Musiikkia Naantalissa".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.