Huhtikuun esine 2012

Naantalin museo esittelee kuukausittain esineitä, valokuvia tai arkistomateriaalia kokoelmistaan.

 

Sheikkien vierailu Naantaliin

 

Alkavan kevään kunniaksi Naantalin museon huhtikuun esine on valokuva kylpylävieraista vuodelta 1927. Museolle on vuosien kuluessa lahjoitettu paljon valokuva-albumeita, joiden kautta aukeaa ihastuttava kuva niin naantalilaisten kuin täällä vierailleidenkin henkilöiden elämistä.

 

Jo vanhan kylpylän aikaan ihmiset osasivat todistettavasti pitää hauskaa. Itse asiassa nuo tuolloiset matkailijat kehittelivät unikeonpäivän vieton, loivat Naantalille siitä hienon perinteen. Kuvassa oleva herra valkoisissaan, omatekoisen rupsahtaneen päivänvarjonsa kanssa lienee unikeonpäivän vieras. Albumin seuraavista kuvista käy nimittäin ilmi, että kyseessä on unikeonpäivä vietto.

 

Vanhan kylpylän loistokaudella, 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa, asiakasmäärän jatkuvasti kasvaessa kehitettiin vieraille aina uusia huvittelumahdollisuuksia. Juuri unikeonpäivään kuului pukeutuminen hauskoihin asuihin ja aamuinen kulkue läpi kaupungin. Naantalissa kunnioitetaan perinteitä ja huvittelu jatkuu kesäkaupungissa yhä tänään!  

17.5.2016

 

kk_esine0412.jpg
Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Huhtikuu".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.