Maksamaton saatava voidaan siirtää perintään

Maksamaton velkasaatava voidaan siirtää perintään, jolloin alkuperäisen summan lisäksi kustannuksia lisäävät perintäkulut ja viivästyskorot.

 

Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, voi velkoja lähettää siitä huomautuksen. Mikäli laskusaatava on virheellinen tai aiheeton, siitä kannattaa reklamoida eli huomattaa velkojalle jo ensimmäisen laskun saavuttua.

 

Mikäli huomautuksista huolimatta saatava on jäänyt maksamatta, voi velkoja siirtää sen perintätoimiston perittäväksi. Perintätoimisto lähettää tuolloin uuden muistutuskirjeen.

 

Maksuaikataulusta kannattaa aina neuvotella

 

Perintätoimiston kanssa voi neuvotella uudesta maksuaikataulusta kuten velkojankin kanssa. Perintään menneestä laskusta joudut maksamaan viivästyskoron lisäksi perintäkulut. Jos osamaksulla ostetun tavaran lasku on mennyt perintään, saattaa myyjä ottaa tavaran takaisin.

 

Mikäli kyseinen lasku jää edelleen maksamatta perintätoimistolle, saatava voidaan siirtää käräjäoikeuteen oikeudellisen päätöksen saamiseksi. Riidattoman saatavan käräjäoikeuskulut maksaa velallinen. Lainvoimainen käräjäoikeuden päätös voidaan siirtää ulosottoon täytännönpanoon. Näistä voi jäädä merkintä velallisen luottotietoihin.

 

Lisätietoa perinnästä saat muun muassa kuluttajaviraston sivuilta.

 

Kaupungin perittävistä laskuista voit ottaa yhteyttä kaupunginviraston


1.12.2010

 

 

 

 

Lisätietoja:

 

Kuluttajaviraston sivut

 

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Perintäasiat".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.