Seudullinen joukkoliikenne alkoi 1.7.2014

Katso lisätiedot ja aikataulut osoitteesta www.föli.fi


Kuuden kunnan yhdessä järjestämä joukkoliikenne Turun seudulla alkoi 1.7.2014. Turun seudun joukkoliikenteessä ovat mukana Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko. Kuntaliitoksen myötä vuoden 2015 alussa liikenne laajeni myös Tarvasjoen alueelle.


Joukkoliikenteen käyttö Turun kaupunkiseudulla on helppoa ja edullista riippumatta kuntarajoista. Samat tuotteet, hinnat ja edut kaikille!


Asiakkaiden toiveena oli yksi lippu koko seudulla. Seutukuntien asukkaille muutos hinnoissa oli merkittävä. Kertalipun hinnalla (3 €) ei aiemmin päässyt mitään matkaa. Fölin myötä voi nyt matkustaa kuuden kunnan alueella samalla lipulla samalla hinnalla, kahden tunnin vaihto-oikeudella. Eniten hyötyä uudistuksessa saivat alennusryhmiin kuuluvat. Seniorialennus ja nuorten alennus olivat ennen vain Turussa, nyt koko seudulla. Lisäksi alennusta lipuista saavat opiskelijat ja invalidit. Lapsen yläikäraja nousi koko Föli-alueella Turussa jo aiemmin käytössä olleeseen 14-vuoteen. Seudulla se oli ennen 11 vuotta. Lisäksi Fölissä 15-19-vuotias on oikeutettu nuorisoalennukseen.

Sotaveteraanien maksuttomat matkat säilyivät koko seutukunnassa. Maksutta busseissa saa matkustaa lasta lastenvaunuissa tai -rattaissa kuljettava yksi matkustaja ja mukana olevat alle 7-vuotiaat. Koko kaupunkiseudulla otettiin käyttöön kahden tunnin vaihto-oikeus kertalippuihin ja arvokorttimatkoihin.Föli toi mukanaan myös uusia matkustamista helpottavia palveluita


Mobiililipulla bussilippu ostetaan puhelimella ilman käteistä rahaa. Toimiakseen se vaatii sovelluksen, jonka voi ladata ilmaiseksi Windows, Android ja Apple-puhelimiin.


Fölin nettisivuilta löytyy reittiopas, josta näkee mm. reittiin kuluvan ajan, autojen vaihdot, myöhässä olevat linjat ja vaihtoehtoiset reitit.


Pysäkeillä olevat QR-koodit helpottavat matkantekoa. Koodi kertoo pysäkille saapuvat bussit ja niiden tuloajat suoraan kännykkääsi.Palvelupiste joka kuntaan


Joukkoliikenteen palvelupiste löytyy nyt kaikista kuudesta kunnasta. Voit asioida minkä kunnan palvelupisteissä tahansa.
Naantalissa joukkoliikenteen palvelupisteenä toimii:

Kaupungintalon yhteispalvelupiste

Käsityöläiskatu 2


Työmatkasetelien voimassaoloalue laajeni seudulle


Turun seudun joukkoliikenteen työmatkaseteleillä voi matkustaa koko seudullisen joukkoliikenteen alueella. Työmatkasetelit toimivat kuten lounassetelit.
Työnantaja ostaa setelit joko joukkoliikenteen palvelutoimistosta (Aurakatu 5) tai kuntien palvelupisteistä, ja jakaa ne työntekijöilleen. Työntekijä voi käyttää seteleitä bussikorttinsa lataamiseen.


19.5.2017


Foli_seutuliikenne.jpg 


Kun lounaismurteessa sanotaan, että ”ollaan mukana” tai ”ollaan kyydissä”, sanotaan ”ollaan fölissä”. Se kertoo kaiken olennaisen joukkoliikenteestä. Föli tulee, tule Föliin!

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "FÖLI - Seudullista joukkoliikennettä vuodesta 2014".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.