Vihreä lippu kertoo suunnitelmallisesta ympäristökasvatuksesta 

Vihreä lippu on kansainvälinen päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ympäristöohjelma. Suomen Vihreä lippu -ohjelman on kehittänyt Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry. 

   

Koulumme on siirretty Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena vuosia kestäneestä pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstämme keväällä 2014.


Kuparivuoren koulu on saanut lippusalkoonsa jatkoa ympäristökasvatustunnukselleen ositukseksi pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä. Lippu liehuu salossa myös lukuvuonna 2015-2016.


Ohjelman avulla olemme onnistuneet liittämään kestävän kehityksen konkreettiseksi osaksi jokapäiväistä arkea.VIHREÄ LIPPU KERTOO SUUNNITELMALLISESTA YMPÄRISTÖKASVATUKSESTA


Vihreä lippu on kansainvälinen päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ympäristöohjelma. Suomen Vihreä lippu -ohjelman on kehittänyt Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry. 


Vihreä lippu -ohjelmassa toimii yli 300 päiväkotia, koulua, oppilaitosta ja muuta osallistujaa. Ohjelma tavoittaa noin 100 000 lasta, nuorta ja aikuista. Vihreän lipun käyttöoikeus on voimassa noin 250 osallistujalla. Varsinais-Suomessa on yli 47 osallistujayhteisöä.

Vihreä lippu on kansainvälinen ympäristökasvatusohjelma. Se on saanut tunnustusta mm. YK:n ympäristökasvatusohjelmalta.

Lapset ovat Vihreä lippu -projektissamme aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita aikuisten rinnalla niin päätöksenteossa, suunnittelussa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin oppilaamme saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta.


Ympäristöraati tiedottaa ja suunnittelee ympäristötapahtumia


Koulussa toimii oppilaista valittu lasten ympäristöraati. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Ympäristöraadin kokouksissa on aina mukana toimintaa vetävä opettaja sekä joka luokasta yksi jäsen tai varajäsen. Ympäristöraati esittelee toimintaansa ja tiedottaa koko koulua koskevista asioista koulun aulassa olevalla Vihreä lippu – ilmoitustaululla.

Raadin suunnittelemia tapahtumia ovat olleet esimerkiksi vierailut mm. Topinojan kaatopaikalla, vierailu Turun Ekotorilla, Raision vesilaitoksella ja Olkiluodon ydinvoimalaan. Koulussa olemme viettäneet teemapäiviä sekä osallistuneet lähiympäristön rantojen siivoamiseen Siisti Biitsi –tempaukseen osallistumalla Lisätietoja antavat:

Koulultamme;                     Olli Saksa ja Saara Westerlund 


sekä


Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry

Eeva Huttunen

puh. (09) 4541 8150

GSM (0400) 395295

eeva.huttunen@ymparistokasvatus.fi


Tietoa Vihreä lippu -ohjelmasta www.vihrealippu.fi29.10.2015


vihrealippu.jpg 
Hyödyllistä tietoa:


Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry:n sivuilta:


Vihreä lippu

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Vihreälipputoiminta".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.