Naantali ei halua veneilijöitä!

Miksi veneiden talvisäilytyspaikan (esim. Taimo) maksuja korotetaan 10% vuosittain.Kuitenkaan alueella ei ole tehty mitään uudistuksia?

Yhd.tekn. päällikkö Mika Hirvi kertoo Turun Sanomien jutussa 19.3.,että venelaituripaikkamaksuja tultaneen korottamaan saman verran vuosittain siis myös talvisäilytyspikkojen.
Vaikka veneilyyn kodistuva toiminta ei ole kaupungin ydintoimintoja,pitää kaupungin tarjota asukkailleen kohtuulliset mahdollisuuten veneilyyn.Tämä jatkuva 10% korottaminen ei ole saaristokaupunkina itseään pitävän Naantalin eduksi.

Onko teknisen lautakunnan jäsenet sitoutuneet tähän jatkuvaan hintojen nostoon? Kuntavaalit ovat vasta 2016 joten on aikaa selvittää asia sitä ennen.Kuntalain 27§ olisi kaikkien valtuutettujen luettava tarkasti.
Näillä maksuilla ei Naantalin verotuloja saa lisätä nämä veneilyyn kohdistuvat maksut tulee kohdistua laituripaikkojen maltilliseen, suunnitelmalliseen korjaukseen ja rakentamiseen.
Eri asia on vierasvenpaikat ne voitaneen yksityistää.

Tämä on selvää piiloveroitusta ja koskee eniten niihin talouksiin joilla on mökki Naantalin saaristossa jonne he pääsevät vain veneellä.
Tämä väki on lähinna elkeläisistä muodostuva joukko jotka kohta ovat pakoitettu luopumaan mökeistä ja veneilystä jatkuvien kustannausten nousun takia.

Tästä asiasta on kysytty jo keväällä mutta Mika Hirven vastaus ei tyydytä.
Toinen eläkeläisveneilijä 22.8.2014

Vastaus

Hei 

Naantalin kaupungille on tärkeää, että venepaikan vuokraajat ovat tyytyväisiä kaupungin järjestämään palvelun myös venepaikkojen osalta ja että palvelutaso vastaa toimintaan osoitettuja resursseja kokonaisuutena. Lähtökohtaisesti tulisi tavoitella sitä, että venepaikkamaksut kattaisi toiminnasta aiheutuvat kulut täysimääräisesti.

 

Venepaikkamaksut eivät näytä kattavan tällä hetkellä toiminnasta aiheutuvat kustannuksia, kun tilannetta tarkastellaan pelkästään  kotivenesataman ja talvitelakoinnin osalta pitkällä aikavälillä. Tilannetta vaikeuttaa lisäksi se, että nykyinen investointitaso ei  näytä riittävän säilyttämään laituriomaisuuden arvoa. 

 

Tekninen lautakunta tekee ensivuodelle talousarvioesityksensä syyskuussa, jonka jälkeen talousarviota käsittelee kaupunginhallitus ja sitten marraskuussa kaupunginvaltuusto päättää talousarviosta. Tässä yhteydessä myös venesatamatoiminnan taloudellisuutta ja maksuja tarkastellaan. Siksi nyt on ennenaikaista arvioida taksojen tasoa tulevalle veneilykaudelle vaikka paineita hintojen nostamiseen näyttäisi olevankin.

 

Kunnallinen venepaikkojen vuokraustoiminta on perinteisesti ollut hinnoiltaan hyvin linjassa. Tosin esim. Raisiossa venepaikkojen hinnat ovat nyt noin 20 - 30 % korkeammat, kuin Naantalissa. 

 

Terveisin 

Kimmo Suonpää

Tekninen johtaja  

Vastattu 25.8.2014
25.8.2014

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Naantali ei halua veneilijöitä!".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.