Paperinkeräys

Koko kevään olen tuskaillut kierrätyspaperin kanssa "pöntöstä toiseen". Merimaskun kirkolla oleva astia on aina niin täynnä, että osa on pahvilaatikoissa astian ulkopuolella. En iljennyt siihen sateeseen jättää tuulen riepoteltavaksi. Velkuan parkkipaikailla astia täynnä.... Rauduistentien keräysastiaa ei enään ole vaikka toimi hyvin. Sitä jäin todella kaipaamaan. Onko mahdollisesti astia tulossa takaisin vai miten kaupunki ohjeistaa toimimaan tilanteessa mikä yllä on?

Niina Alander 13.6.2016

Vastaus

Kiitokset viestistänne


Pakkausjätteiden keräilyvastuun siirryttyä Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle on kevään aikana hyötyjätekeräyspisteverkostossa tapahtunut suuria muutoksia. Vastuu paperinkeräyksestä on jo aiemmin ollut keräyspaperin tuottajayhteisöillä, jotka nyt järjestelmän uusiutumisen myötä ovat myös muuttaneet omaa keräysverkostoaan. Kerääjien tulisi ilmoittaa meille viranomaisille muuttuneesta keräysverkostostaan, mutta tiedon kulussa on ollut ongelmia, joten varmaa tietoa kaikkien pisteiden sijainnista ei meilläkään vielä ole.

Rauduistentiellä tietojeni mukaan on Lounais-Suomen Jätehuollon keräyspiste. Hyötyjätteiden kerääjät ovat koonneet tiedot keräyspisteistään internettiin sivustolle www.kierratys.info . Sen mukaan tuosta pisteestä pitäisi löytyä myös paperinkeräys. Valitettavasti en saanut näin pikaisesti kiinni henkilöä, joka olisi voinut vahvistaa asian.

Muutoin Merimaskun/Velkuan suunnalla näyttää olevan ongelmia paperinkeräysastioiden tyhjennyksessä, sillä meille on tullut asiasta useita valituksia. Olemme myös lähettäneet siivouskehotuksia keräyksen järjestäjälle, mutta se ei ole tuottanut tulosta. Yritämme selvittää ongelmaa, jotta keräys saataisiin toimimaan asianmukaisesti. Tarvittaessa kaavoitus- ja ympäristölautakunta kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisena tulee puuttumaan asiaan.

Olette todellakin toimineet oikein, kun ette ole jättäneet papereita tuulen riepoteltavaksi. Yritämme vaikuttaa siihen, että keräysverkosto saataisiin toimimaan asianmukaisesti. Tietoa keräyspisteiden sijainnista saa em. nettisivustolta.


Kesäterveisin


Pirjo Siik
vs. ympäristönsuojelutarkastaja


Vastattu 14.6.2016
14.6.2016


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Paperinkeräys".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.