Puutarhajätteen vastaanotto

Hei,

Turun Seudun Jätehuolto on päättänyt luopua keväisin ja syksyisin järjestettävistä maksuttomista puutarhajätteen vastaanottokampanjoistaan. Jäteasemille saa viedä ainoastaan risuja ja oksia ilmaiseksi. Puutarhajätettäkin saa toki asemille viedä, mutta se maksaa 5 eur/m3.

Kaupunki lopetti muutama vuosi sitten puutarhajätteen vastaanottamisen kompostilleen. Osasyynä tähän oli varmasti jäteasemien rinnakkainen palvelu.

Olisiko kaupungin edun mukaista, että tuo yksi ilmainen kompostipäivä palautettaisiin sekä kevääseen että syksyyn? Näin saataisiin pihat pysymään siisteinä ja haravointijäte ohjautumaan sinne, minne sen kuuluukin päätyä. Kaupan päälle kaupunki saisi myös ilmaista multa-aineista. Näistä kahdesta päivästä aiheutuvat kustannukset eivät liene kohtuuttomat saavutettuihin hyötyihin nähden.

Puutarhat kuntoon 8.4.2015

Vastaus

Kiitos palautteesta. Naantalin kaupungin viheryksiköllä ei ole ympäristölupaa eikä muutenkaan mahdollisuutta ulkopuolisen puutarhajätteen vastaanottoon ja kompostointiin.

Naantalin kaupunki on niin kuin muutkin lähikunnat ovat LSJH :n osakkaita tai jäseniä. Tästä syystä on järkevää käyttää aikoinaan yhteisin varoin perustettua Isosuon jätteenkäsittelyaluetta.    

kaupunginpuutarhuri

Esa Viertola

Vastattu 9.4.2015
12.4.2016


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Puutarhajätteen vastaanotto".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.