terveyspalvelut

Olen kirjoilla Helsingissä, mutta perheellämme on toinen asunto Naantalissa, jonne on tarkoitus myöhemmin muuttaa pysyvästi. Varsinkin minä vietän suuren osan ajastani jo Naantalin kodissa. Olen kuullut, että nykyisin voi olla terveyskeskuksen asiakkaana myös muualla kuin kotikunnassa. Kysynkin, voinko siirtyä Helsingin Viiskulman terveysasemalta Naantalin terveyskeskuksen asiakkaaksi ja mitä toimenpiteitä se minulta edellyttää?
Raija Markkula 3.2.2013

Vastaus

Hei!

 

Tällä hetkellä terveydenhuoltolain 6 luvun 47 pykälän mukaisesti henkilö, joka asuu pitempi aikaisesti kotikuntansa ulkopuolella, voi käyttää hoitosuunnitelmansa mukaisen hoidon toteuttamiseen muun kunnan terveyskeskuspalveluja hoidosta vastaavan tk:n muuttumatta.

 

Eli omasta kunnasta/kaupungista omalta lääkäriltä pitää saada hoitosuunnitelma esim. perussairauksien seurannan suhteen. Tämä seuranta voidaan toteuttaa toisella paikkakunnalla. Akuutti tilanteissa hoitoon pääsee aina.

 

1.1.2014 alkaen terveydenhuoltolain 6 luvun 48 pykälä toteutuu, joka oikeuttaa henkilön valitsemaan haluamansa terveyskeskuksen kotikunnasta riippumatta. Siirto tehdään kirjallisella ilmoituksella sekä omaan kuntaan että valittuun terveyskeskukseen. Hoitovastuu siirtyy viimeistään 3 viikon kuluttua ilmoituksesta, valinta tehdään vuodeksi kerrallaan. Hoito tapahtuu vain valitussa terveyskeskuksessa.

 

Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi!

Mukavaa kevään odotusta!

 

Terveisin

Riikka Lehtinen, vs. ylilääkäri

Vastattu 5.2.2013
11.2.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "terveyspalvelut".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.