palautteen antamisen tavoista

Miksi kaupungin sivuilla oleva palautelomake vaatii kysyjän nimen pakollisena? Esim. Tyksin palautelomakkeessa ei nimeä vaadita, ei myöskään Vaski-kirjastojen. - Onko kaupungin eri sektorien palvelupaikoissa näkyvästi esillä palautelomakkeita, kyniä ja palautelaatikoita? Aktivoidaanko ihmisiä antamaan palautetta paikan päällä palveluja käytettäessään? Viestiikö kaupunki, että asiakkaiden palaute on arvokasta ja että sitä käytetään kaupungin kehittämisessä?
Anne-Maija Kivimäki 31.1.2013

Vastaus

Kaupungilla on  verkkosivujen "Osallistu ja vaikuta -osiossa"  asiakaspalautelomake. Käytännössä asiakkaan antama palaute ohjautuu kaupungin palvelupisteeseen, josta se välitetään ko. toiminnasta vastaavalle henkilölle. Asiakas saa halutessaan vastauksen palautteeseensa ilmoittamalla oman sähköpostiosoitteensa. Palautteen tuloksena on usein jokin toimenpide, joka on tehty asiakkaan palautteen johdosta.

 

Kysymyksen esittäjä on esittänyt pakollisen nimikentän poistamista ja perustellut asiaa muiden toimijoiden vastaavilla palveluilla. Olemme nyt poistaneet tämän pakollisen nimikentän, joten palautetta voi antaa nykyisin myös nimettömänä.

 

Kaupungin palveluyksiköissä asiakaspalautetta kerätään eri tavoin. Kirjallista asiakaspalautetta kerätään mm. päiväkodeissa, vanhustenhuollossa, palvelupisteissä, ateriapalveluissa jne. Yhtenäisiä jaossa olevia palautelomakkeita ei ole käytössä tällä hetkellä. Myös suullista palautetta voi antaa asioinnin yhteydessä.

 

Palautteen keräämisen tarkoituksena on palvelun laadun parantaminen. Asiakaspalaute on kaupungille erittäin tärkeää palvelujen kehittämisessä entistä paremmiksi ja asiakaslähtöisemmiksi.

 

Tiina Rinne-Kylänpää

Saaristoasiamies

Saaristo- ja viestintäasiat

040-9000 866

 

Vastattu 5.2.2013
5.2.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "palautteen antamisen tavoista".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.