Hidasteita liikenneympyrän hidasteena

Kysymys koskee nk. Ukko-Pekan liikenneympyrää. Sinne on asennettu uudet hidasteet Taimontien päähän. Sen ymmärrän, että ajettaessa Taimontietä liikenneympyrään, on hidaste tarpeellinen. Onhan siinä huonoa näkyvyyttä. Mutta sitä en ymmärrä, että ajettaessa ympyrästä Taimontielle on myös hidaste? Näkyvyyttä on yllinkyllin kumpaankin suuntaan, joten siitä ei voi olla kyse. Hidaste tosiaan hidastaa, mutta väärässä paikassa koska liikenne ei suju enää joustavasti ympyrässä. Kohta kyllä varmasti rytisee, kun autot äkkiä pysähtyy ympyrään. Liki on jo ollut... Mielestäni tämä hidaste vaarantaa liikennettä. Ollaankohan asialle tekemässä jotain?
Minna 23.7.2013

Vastaus

 

Hidasteet kumpaankin suuntaan ovat perustellut siksi koska pyöräilijöiden nopeudet ovat todella kovia, niin Turun, kuin Naantalinkin suunnasta.

 

Mitä tulee läheltä piti tapauksiin, niin tieliikennelaissakin jo edellytetään käyttämään sellaisia nopeuksia/turvavälejä, että auton saa pysäytettyä turvallisesti esim. edellä ajavan autoilijan tehdessä äkkijarrutuksen edessäsi.

 

Pasi Vänni, katumestari

Vastattu 8.8.2013
10.9.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Hidasteita liikenneympyrän hidasteena".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.