Karvetin mopohurjastelijat ja ruonanyhdystien

Karvetin koulun alueella ajaa mopoja pyöräteillä. Koko ajan, joka päivä ja todella kovilla nopeuksilla. Voisiko alueelle (Latopolku, Myllypellonpolku ja Kastinpolku) tuoda jonkinlaisia liikenne-esteitä, jotta mopoilijat alentaisivat edes nopeuksiaan, saati sitten ajaisivat liikennesääntöjen mukaan autoteillä? Vai pitääkö jonkun jäädä alle ennen kuin asiaan reagoidaan?

Ruonanyhdystieltä kääntyessä Turkuun päin Armonlaaksontielle, on mahdoton välttyä ruuhkalta. Risteykseen täytyisi saada joko liikennevalot tai liikenneympyrä jotta liikenne sujuisi jouhevasti ja vaaratilanteilta vältyttäisiin. Myös pyöräillessä pitää olla todella tarkkana ettei jää auton alle. Olisiko tähän jotakin kehitysmahdollisuutta?

Mv 26.8.2015

Vastaus

Hei!

Mopoilijoiden asenteisiin pyrimme vaikuttamaan mm. järjestämällä liikenneturvallisuus-tempauksia yläkoulussa ja olemalla yhteydessä alueen liikenneopettajiin. Liikenne-esteiden, kuten betoniporsaiden käyttöä ei suositella, koska ne aiheuttavat pimeään aikaan vakavan turvallisuusriskin sekä mopoilijoille että pyöräilijöille. Portteja alueella on käytetty, mutta vaikka portit estävät autojen kulun alueella, mopolla pääsee kiertämään portin ohi vaivatta.
 
E18-tiestä eli Armonlaaksontieltä Raisiontien ja Ohikulkutien kautta aina Helsingin moottoritielle saakka on laadittu E18-kehittämisselvitys. Tässä selvityksessä asetettiin E18-tielle korkeatasoinen eritasoliittymiin perustuva ratkaisu. Armonlaaksontien suunnittelu jatkuu yleissuunnitelman laatimisena, jossa ensimmäisenä työvaiheena on ympäristövaikutusten arviointi. Yleissuunnitelmassa kehittämisselvityksen ratkaisuja selvitetään perusteellisemmin ja tarkennetaan.


Nina Vartiainen


Naantalin kaupunki
Yhdyskuntatekninen osasto
Käsityöläiskatu 2
21100 Naantali

Puh. 050 339 0562
nina.vartiainen@naantali.fi


Vastattu 2.9.2015
11.9.2015


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Karvetin mopohurjastelijat ja ruonanyhdystien".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.