Käsityöläiskadun ja Uolevi Raaden kadun risteys

Esittäisin kärkikolmion vaihtamista STOP-merkkiin Uolevi Raaden kadun, kaupungintalon kulmaan. Risteyksessä ajetaan rannasta täysin vastoin liikennesääntöjä, suoraan etuajo-oikeutetun kääntyvän auton eteen. Vähältäpiti tilanteita sattuu lähes päivittäin sekä myös turistikautena vielä useammin. Risteyksen tämänhetkinen järjestely EI toimi.
Kohta kolaroiva 26.10.2012

Vastaus

Käsityöläiskadun ja Uolevi Raaden kadun liittymässä on ns. kääntyvä etuajo-oikeus. Vastaava järjestely on myös Aurinkotien ja Tuulensuunkadun risteyksessä.

 

Käsityöläiskadun ja Uolevi Raaden kadunristeyksessä tähän on päädytty Kaivokadun/Uolevi Raaden kadun korkeiden ajonopeuksien vuoksi. Järjestelyn havaittavuutta on pyritty parantamaan ajorataan maalatulla väistämisvelvollisuutta osoittavalla kolmiolla.

 

Esille nostamanne kohde on noteerattu myös juuri valmistumassa olevassa liikenneturvallisuussuunnitelmassa ja parannusehdotuksena on liittymän muuttaminen tasa-arvoiseksi korotetuksi liittymäksi.

 

Naantalin keskustan rakennemallissa on myös käsitelty Käsityöläiskadun ja Uolevi Raaden kadun liittymää samansuuntaisen kehitysehdotuksen pohjalta. Aurinkotien ja Tuulensuunkadun liittymää on esitetty muutettavksi kiertoliittymäksi.

 

Kääntyvät etuajo-oikeudet eivät ole parhaimmillaan ruutukaavan omaisessa kaupunkiympäristössä, joten niihin on pyritty löytämään toisen tyyppisiä ratkaisuja. Keskustan alueella on 30 km/h nopeusrajoitus voimassa. Ehkä juuri nopeusrajoituksen takia risteyksessä tapahtunut tai ainakaan tiedossamme ei ole, että kyseinen kohdassa olisi onnettomuuskeskittymä. Turistikauden ulkopuolella kuljettajat tuntuvat osaavan tämän erikoisuuden. Mikäli näyttää, että suunniteltuja parannustoimenpiteitä ei saada toteutettua, otamme ehdotuksenne STOP-merkistä harkintaan.

 

Mika Hirvi

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

Naantalin kaupunki

Vastattu 6.11.2012
16.11.2012

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Käsityöläiskadun ja Uolevi Raaden kadun risteys".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.