Lisätäänkö palveluliikennettä Rymättylään

Saaristo Naantalissa Rymättylässä asuu n. 2000 henkeä. Rymättylässä asuu paljon lapsiperheitä. Itse olen asunut täällä noin 6 vuotta ja käyn päivittäin Turussa töissä. Koska työpaikkani ei sijaitse Turussa Kauppatorilla, käytän kolmea bussilinjaa peräkkäin eli 112 (Rymättylä-Naantali), 11/110 (Naantali-Turku) ja 18 (Turun kaupungin sisäinen liikenne). En myöskään asu Rymättylän kirkolla, vaan 3 km päässä. Matkani kestää n. 1½ h per suunta. En omista ajokorttia.
Olen huolestuneena seurannut lehdissä julkaistuja tietoja bussivuorojen (112) karsimisesta/ lakkauttamisista. Ymmärrän taloudellisen näkökulman, mutta työmatkaliikenne esim. Rymättylä - Turku -Rymättylä tehdään täten mahdottomaksi. On suuri haaste ja vastuu tarjota joukkoliikenteen palveluja koko laajan Naantalin alueen asukkaille (tasavertaisuus).Onko nyt tarkoitus lisätä kutsuperiaatteella toimivaa palveluliikennettä Rymättylässä asuville myös työmatkaliikennettä ajatellen?
Työmatkaliikenne Turkuun 10.2.2013

Vastaus

TLO:n muutosehdotukset asettavat suureen haasteen joukkoliikenteen tarjonnalle Naantalin saaristoalueella. Viimeisimmän muutosesityksen mukaan TLO haluaisi lopettaa kaiken järjestämänsä joukkoliikenteen saariston suuntaan kesäkaudella eli koulujen loma-aikoina. Muutosesityksiä käsitellään seudullisessa joukkoliikennelautakunnassa kevään aikana. Mikäli muutosesitykset toteutuvat esitetyssä laajuudessa, joudutaan myös palveluliikenteen vuorot ja reitit arviomaan uudelleen. Tilanne on hankala myös liikenteen järjestäjälle, koska kysyntä on vähäinen, mutta kuitenkin vähintään työmatkaliikenne tulisi pystyä säilyttämään.

  

Terveisin

Mika Hirvi

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

Naantalin kaupunki

Vastattu 13.2.2013
14.2.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Lisätäänkö palveluliikennettä Rymättylään".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.