Tavastinkadun ajojärjestelyt

Ovatko Flemingin- Tavastin- ja Raatihuoneenkadut kaikki 2-suuntaisia? Iso, esim. öljynkuljetusauto ei mahdu mäelle ajamaan kuin reittiä Fleminginkatu - Tavastinkatu ja samaa reittiä taas lähtiessään. Tavastinkadun varteen on tehty parkkipaikkoja ilmeisesti esim. Mannerheiminkadulla asuville. Raatihuoneenkatu on ahdas Museon kulmalla ja samoin meren rannan suuntaan alas ajettaessa. Ongelmia syntyy, jos Raatihuoneenkadun mäissä 2 autoa kohtaa.Joka kerta ylös ajaessani myös vähän leveämmällä Fleminginkadulla pelkään, että joku sattuu juuri tulemaan mäkeä alas. KYSEESSÄ EI OLE MIKÄÄN HUVIAJELU vaan sukulaiseni tarvitsee autokyytiä. Ehdottaisin "kielletty ajosuunta"-merkkiä Raatihuoneenkadulle, mieluummin niin, että museon kulmalta ei saisi ajaa ylöspäin Raatihuoneenkatua.
Merja 10.2.2013

Vastaus

Kiitos palautteestanne koskien vanhan kaupungin ajojärjestelyjä.

 

Kysymyksessänne mainitut Tavastinkatu, Fleminginkatu ja Raatihuoneenkatu ovat tosiaan kaksisuuntaisia katuja. Vanha kaupunki on pihakatualuetta eli nopeusrajoitus on vain 20 km/h. Pelkällä liikennemerkillä ei välttämättä saada aikaan toivottavaa ajonopeutta, vaan esim. juuri katujen kapeus alentaa tehokkaasti ajonopeuksia. Liikenne alueella on vähäistä, mikä on asukkaidenkin kannalta toivottavaa, vanhassa kaupungissahan on suhteellisen paljon normaalia yksityisasumista. Kaduilla ei ole mitenkään erotettu kevyttä liikennettä ja koska alue on kokonaisuudessaan pihakatua, ajoneuvojen kuljettajilla on väistämisvelvollisuus jalankulkijoihin nähden, mikä myös vaatii ajonopeuksien matalana pitämistä. Yksisuuntaiset kadut myös tuovat useasti alueelle kiertoliikennettä.

 

Esimerkiksi kesäisin Mannerheiminkadunkin katualuetta koitetaan "kaventaa" penkein ja kukkaistutuksin, jotta Naantalin vanha kaupunki säilyisi kaikille kulkijoille turvallisena ja viihtyisänä oleskelu- ja asuinalueena.

 

Ystävällisin terveisin,

Nina Vartiainen

kunnallistekniikan suunnittelija

Vastattu 13.2.2013
15.2.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Tavastinkadun ajojärjestelyt".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.