Hiihtoladut

Olemme hiihtäneet Kuparivuorella talvesta 2011 lähtien. Suurimman osan kaudesta olemme kuitenkin joutuneet hiihtämään itse latumme muutaman muun ikäihmisen/vajaakuntoisen kanssa. On paljon hiihtäjiä, joille mäkiset maastot eivät terveydellisistä syistä sovi, joten tasainen, hyväkuntoinen latu on välttämättömyys. Kannattaisi ajatella sitäkin, miten suuri säästö erikoissairaanhoidon osalta kaupungille olisi, että pystyisimme rennosti hiihtäen pitämään itsemme kunnossa minkä raihnaisuudeltamme pystymme. Nyt kuitenkin lauantai-aamuna kesken pääsiäispyhien lumilinko tuhosi kyseiset hyväkuntoiset ladut. Työmiehet olivat saaneet määräyksen kiirehtiä tartanin esiinsaamisessa. Aika outoa, kun syksyllä ei latuja uskallettu tehdä, vaikka lunta ja pakkasta oli ollut jo jonkin aikaa. Ei kuulemma uskallettu tehdä latuja, koska pelättiin tartanin rikkoutuvan. Onko Naantalissa niin huipputason yleisurheilijoita, jotka tarvitsevat jo rataharjoittelua? Joten kysymmekin nyt, miksi ja kenen idea kesken parhaan hiihtokauden ja pyhien tuhota ladut? Hiihtokelejä olisi vielä ollut jäljellä.
Pertti Heiskanen 31.3.2013

Vastaus

Hei Pertti,


Ylläpidämme kaupungin liikuntapaikkayksikön toimesta latuja Naantalin alueella valaistuilla Suovuoren ja Haijaisten kuntoreiteillä.  Ladut tehdään myös Kultaranta golfin alueelle ja meren sekä Luolalan järven jäille jos olosuhteet sallivat. Tällä hiihtokaudellahan on hiihtokausi meren jäällä ollut liikkujien ja latumiestenkin onneksi poikkeuksellisen pitkä. Lisäksi kunnostamme lyhyempiä latuja koulujen ja päiväkotien läheisyyteen. Kuparivuoren urheilukenttä kuuluu kategoriassamme tähän viimeiseen ryhmään. Lenkeistä ja niiden hoidoista tiedotetaan päivittäin kaupungin nettisivuilla.


Kuparivuoren urheilukentälle tehdään hiihtokaudeksi ladut sekä perinteiselle että vapaalle tyylille.  Hiihtopaikka on tarkoitettu kaikille jotka haluavat hiihtää täysin tasaisella alustalla ja erityisesti päiväkodeille sekä alakoululaisille jotka aloittelevat toivottavasti pitkää hiihtouraansa. Koneellisesti ladut ajetaan  Kuparivuoren urheilukentälle heti, kun se kelien puolesta on mahdollista. Kentän  Novotan pintaiselle alustalle menemme latukoneen kanssa vasta kun on täysi varmuus siitä ettei kentän pintaa vahingoiteta. Tämänkin hiihtokauden alkutalven ongelma latua Kuparivuorella työstettäessä oli pakkaslumen määrä ja laatu, joiden kantavuus ei riittänyt heti latujen tekoon.


Perinteisen tyylin latujen teko Naantalin alueella lopetettiin viikolla 14, koska emme kalustollamme enää siihen pysty.  Perinteisellä tyylillä Naantalissa pystyy, vielä tänäänkin 3.4.2013, hiihtämään meren jäällä, joka tasaisuudessaan on Kuparivuoren kaltainen.
Pitkästä ja kylmästä keväästä huolimatta mennään kesää kohti. Meillä liikuntapaikoilla se tarkoittaa kevätkunnostuksia. Kuparivuoren urheilukentän kevätkunnostuksen päätimme tänä vuonna aloittaa viikolla 14. Viime vuonna vastaavat työt aloitettiin viikolla 11.

 

Ensimmäisinä töinä teemme juoksuradan tyhjennyksen ja nurmikentän hiekotuksen. Linkous ajoittui tänä vuonna edelliseen  viikonloppuun, koska yhteiskumppanimme Aurinko Golf tarvitsi kalustoaan omiin kiireisiinsä seuraavalla viikolla. Nurmikentän välttämättömänä hoitotoimenpiteenä on lumen päälle tehtävä katehiekotus, joka on suoritettava pohjan ollessa vielä niin kantava ettei alla oleva nurmikko vahingoitu.


Kuparivuoren urheilukenttä on liikuntapaikka, jossa kuntalaiset voivat  liikkua on sitten harrasteliikkuja tai kilpaurheilija. Keväällä juoksuradan auettua se erittäin suosittu ja turvallinen esim. hölkkään tai kävelyyn. Toivottavasti Kuparivuorelta tulisi myös huipputason yleisurheilijoita ja palloilijoita.


Terveisin Mikko Kaareskoski, Naantalin kaupunki, liikuntapaikat, työnjohtaja 044 7334761

Vastattu 3.4.2013
3.4.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Hiihtoladut".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.