Luolalanjärven luontopolku

Ahkerana liikkujana olen ikäväkseni huomannut Luolalanjärven luontopolun nykykunnon. Tuntuu kuin koko polku olisi jätetty unohduksiin. Kaikki opasteet on poistettu ja pitkospuut lahonneet. Rohkenenkin kääntyä puoleenne ja tiedustella onko kaupungilla mitään suunnitelmia asian korjaamiseen? Luontopolku on sijainniltaan mukavan lähellä asutusta. Maasto vaihtelevaa ja itse järvi lintuineen kiintoisa. Mitään luksusta ei sinne kaivata, vähän pitkospuita pahimpiin paikkoihin ja muutama penkki lepohetkiin ja luonnon ihailemiseen. Vaikka onkin huonot ajat, tämän ei luulisi rasittavan liikaa kaupungin kukkaroa. Luonnossa liikkuminen on parasta kehon ja mielen kunnossapitoa, joten älkää viekö tätä mahdollisuutta asukkailta.
Terveisin.
Leena Mielonen 13.5.2015

Vastaus

Hei!


Kiitos aiheellisesta kysymyksestänne.

Luolalanjärven ja muiden luontopolkujen pitkospuiden huono kunto tuli tietoomme siinä vaiheessa kun ne olivat jo niin huonoja, että ne oli poistettava. Muutoin ne olisivat olleet vaaraksi kulkijoille. Ainoastaan ehjät sillat jätettiin paikoilleen.

Rahoja vuoden 2015 talousarvioon ei enää siinä vaiheessa voitu varata polkujen uudistamiseen. Kuitenkin olemme jo aloittaneet työt polun kunnon parantamiseksi järven pohjoisosassa. Sinne on viety kivituhkaa, jotta polku on saatu paremmin kuljettavaksi ja juuri nyt on käynnissä myös polun siirtäminen hieman kuivempaan paikaan ja uusien pitkospuiden laittaminen siltä osin. Opastauluja tullaan myös palauttamaan lintutorneihin ihan lähiaikoina.

Ensi vuoden talousarvioon on tarkoitus varata rahaa myös polun loppuosan kunnostamiseen/uusimiseen. Samoin selvitetään muiden luontopolkujen kunnostamisen kustannukset ja varataan niihin rahaa.

Toivomme että nyt tehdyt toimet helpottavat polun käyttöä ja ensivuoden aikana sitten saisimme polun taas kokonaan kuntoon.


Terveisin; Saila Porthen

***************************************************
Saila Porthén
Ympäristönsuojelutarkastaja
Naantalin kaupunki
PL 43 / Käsityöläiskatu 2
21101 NAANTALI

puh. 044 7334 618
fax. (02) 4350 460
email: etunimi.sukunimi@naantali.fi

Vastattu 13.5.2015
13.5.2015

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Luolalanjärven luontopolku".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.