Pallopelejä_-harrastusta ulkona

Naantalin keskustassa ja sen välittömässä läheisyydessä asuvilla lapsilla ja nuorilla ei ole riittävästi ulkoliikuntapaikkoja. Lähikunnissa on silmiin pistävää esim. koripallotelineiden määrä ja sijoittelu eri puolille kuntaa. Samoin ns. "monitoimikaukalot", jossa voi pelata sählyä, koripalloa, jalkapalloa ja talvisin jääkiekkoa, ovat hienosti keränneet nuoria pelaamaan/harrastamaan ilkoilmaliikuntaa ja vielä ilmaiseksi.
Naantalin keskustassa yllä mainittuja pelipaikkoja ei ole. Lähin sijaitsee Suopellon koulun vieressä.
Onko kaupungilla tarkoitusta laajentaa harrastuspalveluja keskustan lapsille ja nuorille (kaikki eivät ole lisenssipelaajia)?
Ehdotuksena olisivat:
Sijoittaminen Teljentien pallokentän yhteyteen, joka sammalla palvelisi Maijamäen yläkoulua ja lukiota.
Kuparivuoren koulun piha, jossa pelimahdollisuudet ovat tällä hetkellä olemattomat.
Kirkkopuiston yhteyteen, missä se olisi hienoa mainostusta kaupungissa vieraileville turisteille.
I S Ä 8.4.2014

Vastaus

Hei!                                                                                                                             Naantalin liikuntatoimi on mukana Liikkuva koulu- hankkeessa, jossa tavoitteena on mm. tarkastella koulujen pihojen monipuolista käyttömahdollisuutta. Kuparivuoren koulun piha olisi sijainniltaan varsin keskeinen monenlaisen ryhmän vapaa-ajan harrastuksen hyötykäyttöön. Keskustelua on käyty siitä, mitkä olisivat kustannukset, jos pihalle tehtäisiin uusi pinnoite. Kadunpuoleiselle reunalle pitäisi myös rakentaa jokin aitaus, jotta pallot eivät karkaisi ajotielle. Koulun väen puolella suhtaudutaan myönteisesti piha-alueen kehittämiseen, myös siten, että se vapaa-aikana palvelisi muita kuntalaisia. Piha-alueella tarpeellisten toimenpiteiden kustannusarviota ei ole tehty, mutta suurimmat kulut luonnollisesti syntyisivät uuden pinnoitteen ja aitauksen osalta. Taloustilanne on tiukka ja Karvetin kentänkin osalta tehty suunnitelma (mm. mahdollisuus koripallon peluuseen) kentän kehittämiseksi karsittiin talousarviokäsittelyssä. Kentän kehittäminen ei näin ollen valitettavasti kuulu vuosien 2014 - 2017 taloussuunnitelmaan.

                                                                                     Terveisin                                                                                                                               Eija Laurila                                                                                                                      Vapaa-aikatoimen päällikkö                                                                                             Naantalin kaupunki/sivistysvirasto

Vastattu 14.4.2014                                                                                                                           
23.4.2014

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Pallopelejä_-harrastusta ulkona".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.