Kalastusluvat Naantalissa

Olisin kysynyt siianonginnan tilanteesta Naantalin vesillä ja toisaalta Airisto-Velkuan yhtenäislupa-alueella. Kerrotte kotisivuillanne, että alueelle on mahdollista hankkia heittokalastuslupia. Tämä on aikaisemmin mahdollistanut myös siian onkimisen alueella.

 

Nyt osakaskunta on kuitenkin päättänyt rajata siian onkimisen heittokalastuslupien ulkopuolelle. Itse ihmettelen tämän päätöksen motiiveja ja koen, että päätöksessä on kyse puhtaasta kiusanteosta vapakalastajille. Samaan aikaan samalle alueelle myydään edullisia pitkäsiimalupia kenelle vain ja kalastusmuotona siimapyynti on niin paljon vapakalastusta tehokkaampaa, että ainakaan kalakantojen suojelusta tässä ei voi olla kyse.

 

Toivoisin, että enää 2014 ei tarvitsisi törmätä tällaisiin ennakkoluuloihin. Samaan aikaan puhutaan siitä, miten Naantalin alueelle halutaan lisää matkailijoita ja halutaan parantaa alueen virkistysmahdollisuuksia ja toisaalta tehdään tällaista turhaa kiusaa ihmisille. Olisin myös kysynyt, mikä on Naantalin kunnan kanta tähän asiaan. Jos yhtenäislupa-alueen tarkoitus on parantaa virkistyskalastusmahdollisuuksia, niin missä linjassa kalastusalueen päätös on tämän kanssa?

Virkistyskalastaja 3.4.2014

Vastaus

Kiitos palautteesta,

Naantalin kaupungin linjana on, kuten kirjoitat, olla houkutteleva matkailukohde ja tähän liittyy luonnollisesti myös hyvä ympäristö erilaiseen virkistykseen mukaan lukien virkistyskalastus. Airisto-Velkuan kalastusalue on lupa-asioissa itsenäinen toimija, eikä kaupungilla ole sen päätöksiin suoraa vaikutusmahdollisuutta.

 

Kaupungin vesialueella voi maksamalla 10 euron suuruisen pyydysmaksun pitää samanaikaisesti pyynnissä kahta vapaa siian kelaongintaan. Lupia myyvät kaupungin palvelupisteet. Mikäli käytät vain yhtä vapaa et tätä lupaa kaupungin vesialueella tarvitse.

 

Lasse Lehtonen

kehityspäällikkö

puhelin +35850 339 0550

Vastattu 3.4.2014
3.4.2014

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Kalastusluvat Naantalissa".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.