Koulujen ilmastointi

Kustannukset pitäisi saada kuriin joten kysyn miksi Kuparivuoren koulussa ja luultavasti kaikissa muissakin kouluissa ilmastointi on päällä 24/7/365 vaikka koulut ovat tyhjillään öisin sekä kesä- ja loma-akoina. Tämä on turhaa energian tuhlausta.
Kiitos vastuksesta 23.2.2013

Vastaus

Tervehdys,

 

Naantalin kaupungin kiinteistöjen ilmastointia valvotaan keskusvalvomosta Naantalin kaupungintalolta. Ilmastoinnit eivät tosiaankaan käy täysillä ympäri vuorokauden missään, ellei siihen ole perusteltua syytä.

 

Yleensä kiinteistöjen ilmastointi pienennetään minimiin yöajaksi. Osailmastointia on pidettävä päällä myös yöaikana kosteuden ehkäisemiseksi, koska kiinteistöissä ei ole painovoimaista ilmastointia.

 

Keväisin ja syksyisin tehostamme ilmastointia jossain kouluissa aamuyöstä, jotta luokkatiloja saadaan jäähdytettyä. Yleisesti missään kiinteistössä ei ole jäähdytyslaitteita kustannussyistä (poikkeuksena kaupungintalo, terveyskeskus ja vanhainkoti).

 

Jossain kiinteistöissä iltakäytön takia ilmastointi on liikuntatiloissa yms. harrastetiloissa päällä. Samoin loma-aikoina esim. hiihtolomalla osassa kiinteistöjä työskentelee opettajia, niissä tehdään suursiivouksia ja korjauksia ja keskuskeittiöt tekevät ruokaa päiväkoteihin.

 

Ilmastointi todella kuluttaa energiaa ja se on ollut Tilalaitoksen erikoistarkastelussa jo pitkään.

Vioista tulee automaattisesti ilmoitus valvomoon, muuta tietysti ilmoittimiinkin voi tulla vikaa ja olemme tyytyväisiä kaikista ilmoituksista. Yleensä käyttäjät tekevät ilmoituksia poikkeavista toiminnoista.

 

Ilmastoinnin lisäksi valvomme eri kiinteistöjen lämmön-, sähkön- ja vedenkulutusta kuukausittaisten mittarilukemien perusteella. Teemme niistä yhteenvedon ja tarkastelemme niitä yhdessä kiinteistönhoitajien kanssa kolmen kuuden välein.

 

terveisin

 

Jari Nordlund

Työpäällikkö

Tilalaitos

Naantalin kaupunki 

Vastattu 26.2.2013
26.2.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Koulujen ilmastointi".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.