Merimaskun salmen meriaseman aukioloajat

Pystyykö ja aikooko kaupunki vaikuttaa ensi vuodesta alkaen siihen, että Merimaskun salmen meriasema pystyisi toimimaan läpi veneilykauden ja siten palvelemaan veneilijöitä niin pitkään kuin on tarpeen?

Tänä vuonna asema on jo suljettu ja saatavilla olevista tiedoista jää epäselväksi se, onko syy sulkemiselle kaupungin byrokratian joustamattomuus, vai yrittäjän alunperin hakeman jonkun tarpeellisen luvan liian aikainen happaneminen. Vai molemmat.

Nykyään talvi on Suomessa niin lyhyt, että se edesauttaa erityisesti kalastuskauden pidentymistä huomattavasti. Merimaskun salmi on melko kovasti liikennöity jäiden tuloon ja sulamiseen asti ja aseman tuottamat palvelut hyvin kaivattuja.

Markus Vehmanen 19.11.2015

Vastaus

Kiitos kysymyksestänne!


Toiminnanharjoittaja on ennen toiminnan aloittamista vuonna 2013 tehnyt asianmukaisesti ilmoituksen jakeluaseman toiminnasta ympäristönsuojelun tietojärjestelmään. Ilmoituksessa hän on ilmoittanut jakeluaseman toiminta-ajaksi 1.5.-31.10. Viranomaisen toimesta ei ole ollut ko. tapauksessakaan tarvetta rajoittaa toiminta-aikaa, vaan se on toiminnanharjoittajan esittämän mukainen.


Toiminnanharjoittajan kanssa on oltu jo asiasta yhteydessä ja käyty läpi miten asiassa edetään. Mikäli hän haluaa toimintaa pidentää aiemmin ilmoitetusta, niin muutos voidaan tehdä. Asia hoidetaan kuntoon yhteistyössä toiminnanharjoittajan kanssa.


Ympäristönsuojeluviranomainen ei omatoimisesti voi laajentaa jakeluaseman toiminta-aikoja, vaan esitys muutoksesta täytyy tulla toiminnanharjoittajalta. Toiminnanharjoittaja esittää niitä toiminta-aikoja, mitkä he katsovat tarpeelliseksi.


Terveisin,


Saila Porthen, ympäristönsuojelutarkastaja
Naantalin kaupunki

Vastattu 19.11.2015
20.11.2015


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Merimaskun salmen meriaseman aukioloajat".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.