Viikonloppujen linja-autovuorot ja bussipysäkkien

hei
olen huolestunut siitä,miten kaikki viikonloppujen linja-autovuorot Rymättylä-Merimasku suunnalta on lakkautettu. Miten päättäjät kuvittelevat, että nuoriso tulee jatkossa asumaan kotiseudullaan kun ei alaikäisenä ole mitään vaihtoehtoa päästä kulkemaan esim tapaamaan ystäviä Naantaliin tai Turkuun? Elokuviin pääsy yms harrastukset on mahdotonta toteuttaa ellei ole mitään kulkuyhteyttä. Onko tosiaan niin, että nuoriso halutaan pois kotikunnistaan maksamaan veroja suurempiin paikkakuntiin?

Toinen asia on myös se, että kun kuntaliitokset tulivat, oli yhtenä puolustuspuheena se, että myös pienet kunnat hyötyvät tästä? Miten?
Onko mahdotonta saada bussikatokset pysäkeille Rymättyläntien varteen, niin ei tarvitse tuulessa ja vesisateessa odottaa niitä muutamia busseja tuleviksi???
On kuulema aivan sääntöjen mukaista, että oppilaita seisotetaan busseissa kun ei ole istumapaikkoja. Niin kauan asian kanssa "säästetään" kunnes sattuu vakava liikenneonnettomuus 80 km/h nopeudessa ja nämä seisomassa olevat nuoret loukkaantuvat. Täällä maaseudulla useiden oppilaiden pitää aamuisin kulkea jopa 3km pysäkille liukkaassa, pimeässä ja usein vesisateessa ja seistä siihen päälle bussissa kouluun asti.
Säästää voi muussakin asiassa kuin lapsissa, nuorissa ja vanhuksissa.
huolestunut äiti 22.3.2013

Vastaus

TLO on esittänyt vähäliikenteisten linja-autovuorojen lakkauttamisia Turun seudulla. Naantalissa lakkautusesitykset ovat kohdistuneet saariston alueelle. Välttävä tarjonta on pyritty palveluliikenteen vuorojen ulottamisella myös Rymättylän alueelle.  Naantalin kaupunginhallitus on käsitellyt lakkautusesityksiä kokouksissaan 14.1.2013 ja 25.3.2013 antaessaan lausunnon asiasta Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle. Pöytäkirjat ovat luettavissa kaupungin nettisivuilla kohdassa päätöksenteko. Pöytäkirjoissa on selostettu asiaa laajemmin

 

Saaristossa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta linja-autot liikennöivät maanteitä pitkin, joiden ylläpitäjänä toimii ELY-keskus. ELY-keskus vastaa siten myös maanteiden pysäkkikatoksista. Otamme pysäkkikatoksien lisäämisen esiin neuvotteluissa ELY-keskuksen kanssa.

 

Terveisin 

 

Mika Hirvi

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

Naantalin kaupunki

Vastattu 3.4.2013
3.4.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Viikonloppujen linja-autovuorot ja bussipysäkkien".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.