Maahanmuuttajat

Onko Naantalin kaupunki suunnitellut ottavansa vastaan maahanmuuttajia ja mihin heidät tullaan mahdollisesti sijoittamaan?

Yön Timo 19.9.2015

Vastaus

Naantalin kaupungilla on ELY-keskuksen kanssa sopimus, jonka mukaan Naantali vastaanottaa 1-5 pakolaisstatuksella tulevaa (lähinnä kiintiöpakolaisia) henkilöä vuosittain. Jos tuota kiintiötä halutaan nostaa, käydään siitä neuvottelut ELY-keskuksen kanssa. Sopimuksen muutos edellyttää  kaupungin poliittisen johdon hyväksyntää. Vielä ei asia ole ollut esillä, mutta todennäköisesti ELY-keskus tulee esittämään kiintiön nostoa, kun nyt turvapaikkaa hakeneet ja myönteisen päätöksen saaneet alkavat tarvita kuntapaikkoja.


Jos kysyjä tarkoittaa tällä hetkellä ajankohtaista asiaa: turvapaikanhakijoiden hätämajoitusta, niin totean että valtio ja SPR ovat sopineet tämän asian organisoinnista. Kuntien mielipidettä ei välttämättä tarvita jos SPR löytää sopivat tilat vuokralle. Tällaista on tapahtunut aikoinaan mm. Naantalissakin kun Luolalassa toimi SPR:n ylläpitämä vastaanottokeskus 2000 luvun alkuvuosina.
Näillä näkymin Naantaliin ei ole kuitenkaan suunnitteilla minkäänlaista vastaanottokeskusta eikä ns. hätämajoitustarvetta ole esiintynyt.


Iiro Pöyhönen
Perusturvajohtaja


Naantalin kaupunki
Käsityöläiskatu 2
Pl 23, 21101 Naantali
puh. 050-345 8090

Vastattu 21.9.2015
21.9.2015


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Maahanmuuttajat".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.