rahannostopalvelu yhteispalvelussa Kummelissa

Miksi kaupunki lopetti Kummelissa Velkuan yhteispalvelussa rahannostopalvelun, vaikka oli lupaus Kummelin siirtyessä kaupungille lkaikkien palvelujen säilymisestä?
Miksi kaupunki ei välitä rahannostopalvelun poistamisesta kaupungille itselleen aiheutuvista lisäkustannuksista, koska nyt huonokuntoisten vanhusten on lähdettävä, monien kaupungin kustantamalla taksilla, itse nostamaan rahaa Naantalin kantakaupungista. Miksi kaupunki ei ota huomioon, ettei kaupungin saaristo-osassa Velkuassa ole pankkipalvelua ? Miksi yhteispalvelua Velkuassa supistetaan, eikä päinvastoin kehitetä sitä monipuolisemmin palvelemaan kaukana asuvia saaristolaisia?
Luotolainen 5.9.2013

Vastaus

Naantalin kaupunki ei lopettanut käteisnostopalvelua vaan se loppui Kummeli ry:n päätettyä lopettaa toimintansa.

Kun allekirjoittaneelta tiedusteltiin sen jatkamista, selvitin, mistä tässä palvelussa oli kysymys. Jäin selvityksen perusteella siihen käsitykseen, että Kummeli ry:llä on ollut ns. kauppiassopimus, joka mahdollistaa käteisen rahan nostamisen ostoksien teon yhteydessä (”osto ja nosto”). Tätä palvelua muutamat pankit ovat ryhtyneet voimakkaasti tarjoamaan yhdessä kauppojen kanssa. Toiminnan tarkoituksena lienee korvata vähitellen käteisnostoautomaatit kokonaan tai pääosin.

Ainakin Nets (entinen Luottokunta) tarjoaa kauppiassopimuksia, joka mahdollistaa edellä kuvatun ”osto ja nosto” – toiminnan. Netsin nettisivuilta (http://www.luottokunta.fi/Kaupoille/Osto--ja-nosto/)
löytyy ”osto ja nosto” -palvelusta informaatiota.

Netsin informaation mukaan ”Käteisnoston edellytyksenä on aina tuotteen tai hyödykkeen ostaminen. Pelkkä käteisen nostaminen ei ole mahdollista.” Siten pelkän käteisnostopalvelun tarjoaminen ei kuulu sopimuksen piiriin.

Alueella toimivat kauppiaat voivat harkita edellä mainitun kauppiassopimuksen tekemistä ja vastaavan palvelun järjestämistä.

 

Kaupunginkamreeri Juha Heinonen

Vastattu 6.9.2013
6.9.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "rahannostopalvelu yhteispalvelussa Kummelissa".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.