Käsityöläisten yhteistyö kaupungin kanssa

Hei, Olen ollut yrittäjä Naantalin kaupungissa noin puoli vuotta. Valmistan käsintehtyjä saippuoita ja keramiikkaa. Mielestäni kaupunki voisi tukea ensi kesänä oman kaupungin käsityöläisiä ja antaa mahdollisuuden myydä töitään ja tuotteitaan Mannerheiminkadulla tai meren läheisellä alueella, jossa useimmat turistit kulkevat. Valitettavasti vain messuihin ja Naantalin juhliin osallistuminen on liian kallista start-up yrityksille. Olen kokeillut ja huomannut, että kesätorilla ei käy paljon turisteja, se on sopiva paikka vain vihannesten ja kukkien myyjille. Jos Naantalin kaupunki sallisi pitää käsityöläisten myyntipaikkoja sopivissa paikoissa, olisi meillä paremmat mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä ja myös kaupunki hyötyisi myyntipisteiden vuokrarahoista. Olen kiitollinen vastauksesta.
Kristina Smeljov 28.8.2013

Vastaus

Hei
Kiitos palautteesta.

Vanhan kaupungin rannan alueella on mahdollista myydä kesätorilla kotimaisia puuraha-, maatalous ja luonnontuotteita. Muuten vanhan kaupungin alueelle ei katualueelle myyntilupia ole myönnetty. 
Vanhan kaupungin ranta ja siihen liittyvät Kirkko- ja Siltapuisto ovat Naantalin korkeimmalla laatutasolla ylläpidettäviä puistoja.  Rakennukset, puistot ja meri laitureineen yhdessä muodostavat rannan ilmeen, jota yleisesti pidetään erityisen viehättävänä.

Vuosittain saamme useita yhteydenottoja, jossa haluttaisiin tuoda myyntikojuja tai vastaavia rannan alueelle. Tähän ei ole kuitenkaan ole osoitettavissa luontevaa paikkaa, kun huomioidaan ympäristön asettamat rajoitukset.

Näistä lähtökohdista huomioiden olemme linjanneet niin, että alueelle ei myönnetä myyntilupia lukuun ottamatta erilaisia messuja tai muita vastaavia.

Naantali tori on saneerattu muutamia vuosia sitten. Johdonmukaisesti ohjaamme rannan alueelle pyrkivät myyjät torille, joka on erityisesti rakennettu sitä varten. Tori onkin vilkastunut ilahduttavasti ja kulunut kesä oli kauppiaiden määrällä mitattuna vilkkain torin saneerauksen jälkeisistä kesistä.

Mikäli torille muodostuu vilkas ja monipuolinen tarjonta, houkuttaa se myös turisteja liikkumaan Naantalissa laajemmalla alueella. Tämä luonnollisesti olisi eduksi kaikelle liiketoiminnalle.

terveisin


Mika Hirvi
Yhdyskuntatekniikan päällikkö
Naantalin kaupunki

Vastattu 5.9.2013
3.10.2013

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Käsintyöläisten yhteystyö kaupunkin kanssa".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.