Kolme pointtia!

Kolme asiaa, joihin alueellamme pitäisi saada tolkkua!

*Suopellon luistinradan valaistus.
Onko kukaan kaupungilla miettinyt, miten nuoret vanhemmat työpäivän jälkeen vievät lapsensa luistille klo 18 aikaan illalla, kun kenttä on aivan pimeä. Olisi hienoa, jos valot olisivat päällä edes klo 20 asti, ei sen pitempään, niin ei tulisi valituksiakaan paikalta kuuluvasta pelaamisesta!

* Koirankakkapussiautomaattien poisvienti.
On harmi, kun ne ovat poistetut, sillä nyt tullaan näkemään melkoinen hajuongelma tulevana keväänä, juuri kun koiranomistajat olivat oppineet pitämään jätökset pois kulkuteiden varsilta!

* Autojen pesu omakotitalojen pihoilla!
Nyt puhutaan paljon hulevesistä, mutta paljon pahempi ongelma on ympäristön kannalta autojen pesu omakotitalojen pihoilla, varsinkin kun jo kotoa poismuuttaneet lapsetkin tuovat autonsa pesetettäviksi vanhempiensa pihoille. K.o. autojen pihapesu pitäisi kieltää ympäristörikoksena ja sakotettavana!

Ernest Faso, eläkeläinen 7.2.2018

Vastaus

Hei!


*Suopellon kentän valot jouduttiin poistamaan kentän laajennus- ja pinnan muutostöiden yhteydessä. Valaistuksen uusimista esitetään vuoden 2019 talousarvioon. Lähimmät valaistut luistinradat ovat Lietsalan koulun, Taimon Mäntypuiston ja Taimon koulun kentät.

 

Mikko Kaareskoski

ulkoliikuntapaikat


*Naantalissa on 15 koirien jätöspussiautomaattia. Ne on sijoitettu mahdollisimman kattavasti vilkkaampien jalankulkuteiden varsille. Laitteiden sijainnista löytyy kartta Naantalin kaupungin internet-sivuilta (Asuminen ja rakentaminen / Eläimet / Jätöspussitelineet).

 

Esa Viertola

kaupunginpuutarhuri*Naantalin kaupungin 1.6.2012 voimaan astuneiden ympäristönsuojelumääräysten 9 §:n mukaan ajoneuvojen, veneiden, koneiden ja laitteiden pesu on kielletty katu- ja tiealueilla sekä muilla yleisessä käytössä olevilla alueilla lukuun ottamatta tähän tarkoitukseen erikseen varattuja paikkoja. Pesuvesiä ei saa johtaa katu- tai muulle yleiselle alueelle. Pohjavesi- ja ranta-alueilla on ajoneuvojen, veneiden, koneiden ja laitteiden pesu liuotinpesuaineilla on sallittu ainoastaan tähän tarkoitukseen rakennetulla pesupaikalla, josta pesuvedet johdetaan hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta jätevesiviemäriin.


Pesu omakotitalon pihalla tulee siis järjestää edellä olevat seikat huomioiden.


Saija Kajala

ympäristöpäällikkö

 

Vastattu 7.2.2018
8.2.2018


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Kolme pointtia!".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.