Lapsiperhepsykologit

"Lasta tulee auttaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa normaalipalvelujen yhteydessä"
(Naantali-strategia).


Psykologin palvelut perustuvat lapsen edun turvaamiseen luottamuksellisessa yhteistyössä perheen kanssa. Lapsiperhepsykologin toiminnan kohteena ovat alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä hyvinvointiin liittyvät kysymykset. Psykologiin voi ottaa yhteyttä kaikissa perheeseen, parisuhteeseen ja lapsiin liittyvissä asioissa. Yhteydenottajat voivat olla joko suoraan vanhemmat tai yhteistyöverkoston työntekijät.


Päivähoidosta asiakkaat ohjautuvat lapsiperhepsykologille pitkälti varhaiskasvatuksen kiertävien erityisopettajien kautta. Varhaiskasvatuksen henkilökunta tekee yhdessä vanhempien kanssa lähetteen lapsiperhepsykologille. Lapsiperhepsykologin työnkuvaan varhaiskasvatuksessa kuuluu työskentely perheiden, vanhempien, lapsen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan kanssa. Lapsiperhepsykologiin voi ottaa yhteyttä, kun on huolta esim. lapsen tai nuoren tunne-elämästä tai käyttäytymisestä, vanhempien jaksamisesta tai parisuhteesta tai kun perhettä on kohdannut kriisi kuten esim. perheenjäsenen sairastuminen, vanhempien avioero tai kuolemantapaus.


Lastensuojelun asiakastyössä lapsiperhepsykologi työskentelee sosiaalityöntekijän aloitteesta työparina, tapaa perhettä, lasta tai nuorta omilla tapaamisilla tai verkostoissa, ja on mukana erilaisissa selvityksissä tuoden psykologin näkökulmaa ja arviota lastensuojelutyöhön. Lastensuojelussa lapsiperhepsykologin tavoite on nostaa esiin lapsen tai nuoren näkökulmaa ja tukea hänen ja koko perheen hyvinvointia vaikeissa perhetilanteissa, kuten huoltoriidoissa, vanhempien päihde- ja mielenterveysongelmissa ja perhe- ja parisuhdeväkivaltatilanteissa.

 

Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.
 

3.2.2016Puhelinaika ke ja pe klo 9 - 10


Psykologi
Virtanen Nina
Gsm: +358 50 3390 599
Psykologi
Hartikainen Maaria
Gsm: +358 44 7334 763NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Lapsiperhepsykologi".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.