Lapsiperhepsykologit

"Lasta tulee auttaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa normaalipalvelujen yhteydessä" (Naantali-strategia).Lapsiperhepsykologiin voi olla yhteydessä alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Vanhemmat voivat ottaa itse yhteyttä lapsiperhepsykologiin tai sopia yhteydenotosta yhteistyössä neuvolan, varhaiskasvatuksen tai lapsiperheiden sosiaalityön työntekijöiden kanssa. Lapsiperhepsykologit työskentelevät myös lapsiperheiden sosiaalityön ja varhaiskasvatuksen tiimeissä osallistuen työskentelyyn sovitusti.


Varhaiskasvatuksesta asiakkaat ohjautuvat lapsiperhepsykologille varhaiskasvatuksen erityisopettajien kautta. Varhaiskasvatuksen henkilökunta tekee yhdessä vanhempien kanssa lähetteen lapsiperhepsykologille. Lapsiperhepsykologin työnkuvaan varhaiskasvatuksessa kuuluu työskentely perheiden, vanhempien, lapsen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan kanssa. Lapsiperhepsykologiin voi ottaa yhteyttä, kun on huolta esim. lapsen tunne-elämästä tai käyttäytymisestä, vanhempien jaksamisesta tai parisuhteesta tai kun perhettä on kohdannut kriisi, kuten esim. perheenjäsenen sairastuminen, vanhempien avioero tai kuolemantapaus.


Lapsiperheiden sosiaalityössä lapsiperhepsykologi työskentelee sosiaalityöntekijän aloitteesta työparina, tapaa perhettä, lasta tai nuorta omilla tapaamisilla tai verkostoissa, ja on mukana erilaisissa selvityksissä tuoden psykologin näkökulmaa ja arviota lapsiperheiden sosiaalityöhön. Lapsiperhepsykologin tavoite on nostaa esiin lapsen tai nuoren näkökulmaa ja tukea hänen ja koko perheen hyvinvointia vaikeissa perhetilanteissa, kuten huoltoriidoissa, vanhempien päihde- ja mielenterveysongelmissa ja perhe- ja parisuhdeväkivaltatilanteissa.


Lapsiperhepsykologin palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

12.1.2018Puhelinaika ke ja pe klo 9 - 10


Psykologi
Virtanen Nina
Gsm: +358 50 3390 599
Psykologi
Hartikainen Maaria
Gsm: +358 44 7334 763NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Lapsiperhepsykologi".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.