Kouluruokailu

Kouluruokailu on olennainen osa lapsen hyvinvointia ja kasvua. Ruokailussa lapsille ja nuorille opetetaan terveyttä, ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria. Kouluruokailu on oppilaalle tärkeä osa koulupäivää. Oppilaita kannustetaan osallistumaan kouluruokailuun ja etenkin ruokailuhetken suunnitteluun. Ruoan ja ruokailutilanteen laatua seurataan ja arvioidaan säännöllisesti.


Kouluruokailu on maksutonta.


Kouluruokailu


Kouluruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Hyvään kouluateriaan kuuluvat lämminruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, leipä, levite ja juoma. Tavoitteena on, että perusruokavalio sopii sellaisenaan tai pienin muutoksin mahdollisimman monelle.


Joskus terveydelliset syyt edellyttävät varsinaisesta ruokalistasta poikkeavaa ruokailua. Lapsen allergian, eettisyyden tai uskonnon erityistarpeita otetaan huomioon ruokailua suunniteltaessa koulun toimintaperiaatteiden mukaan. Erityisdieettiä tarvitsevalle oppilaalle valmistetaan oma ateria kouluun toimitetun ruokavaliosuunnitelman edellytysten mukaan esim. diabeetikko, uskonnolliset syyt, keliakia. Lääkärin- tai terveydenhoitajan lausunto on välttämätön silloin, kun tarvitaan erityisruokavalio sairauden tai muun terveydellisen syyn johdosta. 


Oppilaan huoltajan tulee ilmoittaa ruokavalion tarpeesta kouluterveydenhoitajalle ja olla yhteydessä suoraan keittiöön erikoisruokavalion toteuttamisesta, samoin silloin, kun ruokavaliosta voidaan luopua.





Maksullinen välipala

Yläkoululaiset voivat ostaa iltapäivällä koulusta välipalan. Välipala maksetaan välipalalipuilla joita voi ostaa kaupungin palvelupisteistä kaupngintalolla, Merimaskussa, Rymättylässä tai Velkualla, tai oman koulun keittiöstä.


Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvalle oppilaalle  tarjotaan välipala toiminnan yhteydessä.



Naantalin kaupunki, Ateriapalvelun ruokalistoja voi ladata puhelimeen ilmaisen sovelluksen kautta. Jamix Menu -sovellus App Store-, Google Play- ja Windows Phone Store - sovelluskaupasta.







4.4.2018


 kalakeitto.jpg

 Kuva; kotimaiset kasvikset ry.



kouluruokadiplomi_pieni.jpg

- Maijamäki

- Rymättylän koulu

- Lietsalan koulu



Ateriapalvelun hallinto:


Rantala Heli
Palvelupäällikkö
Tekniset palvelut
Tilapalvelut
Gsm: +358 500 824 049
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2
Taka-Prami Irma
Ruokapalvelunjohtaja
Tekniset palvelut
Tilapalvelut
Gsm: +358 44 733 4545
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2
Kuva:HKScanpro
Kuva:HKScanpro




NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Kouluruokailu".





Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.