Tiedote 10.1.2007

Taimon koulun sisäilmatilanne ja tehtävät jatkotoimet

Tiivistelmä päätöksestä: Koulutuslautakunta § 4 /10.1.2007

 

Kevätlukukauden 2007 alkuun mennessä on Taimon koulun sisäilmaolosuhteiden parantamiseksi tehty kunnostustöitä sekä talon sisällä että ulkopuolella. Korjauksen kohteena ovat olleet mm. ilmanvaihtokoneet, sokkelin vesieristykset, salaojitukset, sadevesiviemärit ja talon alla oleva tila. Lisäksi sisätiloissa on korjattu tai kokonaan uusittu sellaiset kohteet, joiden on todettu olevan yhteydessä sisäilman laatuun.  

 

Tutkimukset jatkuvat 

 

Koulun pahimmin kosteudesta kärsineiden luokkatilojen ilman laadusta saadut tutkimustulokset kertovat, että tilojen bakteeripitoisuus (aktinomykeetit) on alhainen eikä kokonaissieni-itiöpitoisuus poikkea ajankohdan ulkoilman pitoisuuksista. Myös mahdolliset kemialliset, muovimatosta ilmaan haihtuvat yhdisteet on tutkittu. Pitoisuudet olivat koholla, mutta ne eivät ole tiloissa työskentelevän henkilökunnan oireilun syy.

 

Koulun ulkoseinien eristevilloista tehdyissä tutkimukseissa todettiin niissä runsasta bakteeri- ja sienikasvustoa. Vanhimman osan ulkoseinien ulkotiilet, eristevillat ja puurakenteet on uusittava.

 

Tammikuun alussa tehtiin tiettyjen luokkatilojen seinistä sekä ilmanvaihtokanavista lisäksi sipaisutestit. Näiden tulosten selviäminen kestää noin kuukauden.

 

Oppilaita siirretty Lietsalan kouluun

 

Koska oireilu on tehdyistä tutkimuksista huolimatta jatkunut, neljä eniten oireita aiheuttanutta luokkatilaa on poistettu toistaiseksi käytöstä. Ensimmäisten luokkien oppilaat ovat muuttaneet opettajiensa mukana Lietsalan kouluun 9.1. alkaen kevään ajaksi ja toisten luokkien oppilaat siirtyvät koulun uudempaan osaan tekstiilityöluokkaan ja musiikkiluokkaan. Mikäli tämä toimenpide ei ole riittävä, harkitaan luokkien siirtämistä Maijamäen kouluun hiihtoloman jälkeen.

 

Tulevien korjaustoimien aikataulu

 

Taimon koulun sisäilmaolosuhteiden ja kosteusvaurioiden korjaamiseksi uusitaan koulun vesikatto, katetaan sisäpiha ja uusitaan vanhan osan julkisivu. Näiden toimenpiteiden aikataulu on seuraava:

 

  • suunnittelijoiden valinta

  • 1.6.2007 työt alkavat

  • 13.8.2007 sisätyöt valmiina

  • 28.9.2007 työt valmiina 

  

1.12.2010

 

Koulutuslautakunnan päätökset kokonaisuudessaan  "Päätöksenteko"-otsikon alla

 

 

Lisätietoja:

 

Talouspäällikkö
Saario Timo
Puh: +358 2 434 5265
Gsm: +358 50 552 4022
etunimi.sukunimi@naantali.fi
 

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Taimon koulun remontti".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.