Tiedote 27.6.2017

Annu Ahlström: In Full Flourish

ahlstrom.jpg

Naantalin kaupungin ohjelmateemana Suomen itsenäisyyden juhlavuodelle on "Naantali - sata ja yksi puutarhaa". Tämä näkyy myös Naantalin taidehuoneen kesänäyttelyissä, joissa viisi taiteilijaa tulkitsee teemaa omista lähtökohdistaan käsin.


NAANTALIN TAIDEHUONEELLA

27.6.-16.7.2017

AVAJAISET 27.6. klo 18-20, TERVETULOA!


Kesän keskimmäinen näyttely on helsinkiläisen taidemaalari Annu Ahlströmin In Full Flourish. "Innostuin teemasta, sillä olen aika leimallisesti romanttinen maalari, joka on paljon maalannut kukka-aiheita, tosin melko lailla abstrahoituina. Ilman varsinaista mallia, valon ja värin maalauksina", taiteilija kertoo ensivaikutelmistaan kuultuaan Naantalin kaupungin vuoden teemasta.


Naantalin näyttelyssä Ahlströmiltä nähdään uusia töitä kahdesta sarjasta. Ensimmäinen sarja on nimeltään "Meditation by Water " ja sen suurikokoiset työt on tehty nopein, runsain siveltimenvedoin. "Nautin sattumanvaraisuudestakin maalaamisen aikana: suomalaisen mytologian pahaa torjuva lintu, kaakkuri, ilmestyi yhteen työhön. Hahmo kaipasi vain hieman täsmentämistä," Ahlström kuvailee maalaustensa aiheita. Niissä näkyvät usein myös abstrahoidut lummemaiset kukka-aiheet. Taiteilija tavoittelee työskentelyssään jotakin meditatiivista ja häntä puhuttelee hiljaisuus.


Näyttelyn toisen sarjan aiheena toimii arkinen esine, kukkapurkki. Teosten aihe ei kuitenkaan ole tärkeintä, vaan työt toimivat enemmänkin väritutkielmina. Näitä teoksia taiteilija aikoo tehdä Suomen juhlavuoteen sopivasti jopa sata kappaletta, mutta Naantalissa näistä nähdään vain osa.


Alun perin erikoishammashoitajana toiminut Annu Ahlströmin Helsingin Vapaassa Taidekoulussa tehdyt 4-vuotiset opinnot saivat taiteilijan jäämään varhaiseläkkeelle ja siirtymään täyspäiväiseksi taidemaalariksi. Aktiivisen näyttelytahdin lisäksi hän on toteuttanut useita julkisia taideteoksia. Marraskuussa 2017 hän lähtee taiteilijaresidenssiin Senegaliin.


Kesäkaudella Naantalin taidehuone on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.                                     

27.6.2017

Lisätietoja antaa:


Mia Nieminen, näyttelysihteeri

Naantalin taidehuone

p. 02 432 9865

mia.nieminen@naantali.fi  

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Annu Ahlström: In Full Flourish".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.