Tiedote 27.10.2016

Naantalin museo julkaisee kaksi mobiiliopasta

Hairon hylje_MT_lev85.jpg

Tietoja kaupungin historiasta tai ympäristön kulttuurihistoriasta ei enää tarvitse hakea vain sisältä museosta. Naantalin museo on julkaissut kaksi mobiiliopastusreittiä, joiden avulla voi itsenäisesti tutustua aiheisiin omassa tahdissa ja vaikka pienissä palasissa.

Mobiiliopastukset toimivat kaikenlaisilla älylaitteilla – kännykällä, tabletilla tai pöytätietokoneellakin. Käyttöä varten ei tarvitse ladata erillistä sovellusta, vaan reittiin pääsee normaalisti verkkoselaimen kautta tai QR-koodin avulla. Mobiilioppaan käyttö on ilmaista.


Muistomerkkejä ja -laattoja


Ensimmäinen reitti esittelee keskustassa ja vanhassakaupungissa sijaitsevat muistomerkit ja -laatat. Mobiililaitteeseen saa lisätietoa matkan varrelle osuvasta muistomerkistä tai voi erikseen suunnitella kävely- tai pyöräilyreittejä näiden muistomerkkien tutkimiseksi.
Kiertämään voi lähteä vaikka museon Humpista, Mannerheiminkatu 21, josta QR-koodi ohjaa oikealle sivulle. Koodin voi myös lukea museon verkkosivulta tai jos haluaa tehdä nojatuolimatkan, voi tutustua reittiin omalla kotikoneella.


Hiilolan pihapiiri


Museon toinen mobiiliopas perehdyttää kiinnostuneet museokävijät Hiilolan talon pihapiiriin ja sen rakennuksiin. Tämä reitti on kierrettävissä museon ollessa avoinna tai tietokoneruudulla tietysti milloin tahansa!


Mobiilioppaat ovat Naantalin museon tekemiä, tekniikasta vastaa Momeo Oy:n Tarinasoitin. Oppaat ovat osa Museoliiton Seinätön museo -yhteistyötä.


Molemmat oppaat löytyvät myös osoitteesta:
http://tarinasoitin.fi/naantalinmuseonmediaoppaat


Lisätietoja: museonjohtaja Anne Sjöström, p. 050 590 9365 tai tutkija Mari Termonen, p. 044 749 3711

15.11.2016


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Naantalin museon julkaisee kaksi mobiiliopasta".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.