Tiedote 16.5.2017

Runoilta ti 23.5. klo 18 Naantalin pääkirjastossa

Vaikeampaa-kuva-p.JPG

Liisa Räsänen lausuu runoja Vaikeampaa on unohtaa -runokirjastaan Risto Hevonojan ja Rauno Saralehdon kanssa. Esityksessä kuullaan myös akustista musiikkia ja nähdään Jorma Räsäsen ottamia valokuvia.


Liisa Räsänen on muokannut Vaikeampaa on unohtaa -runokirjastaan kokonaisuuden, jossa runoja lukevat hän lisäkseen Risto Hevonoja ja Rauno Saralehto. Kaikki kolme esiintyjää ovat runoudesta kiinnostuneita opettajia. Liisa Räsänen on säveltänyt esitykseen musiikkia, jota hän myös esittää. Kirjan valokuvia on  nähtävänä tilaisuudessa mustavalkovedoksina.


Vaikeampaa on unohtaa -kokoelman ydin ja sen idea syntyivät kesä-heinäkuussa 2016. Jotkut runoista ovat tosin viidentoista vuoden ajalta. Runot ovat murskaantunutta lasia, jonka siivoamisesta saa haavoja käsiin. Ne ovat kipuilua, rimpuilua ja roikkumista. Ne muodostavat hyvin yksipuolisesti tulkitun palan avioliitosta. Mutta suurin niistä on rakkaus. Rantakaislikko.


Musiikkitermit jaksottavat kirjaa. Taitekohdissa on Jorma Räsäsen mustavalkoisia kuvia.


Liisa Räsänen työskenteli opettajana ja kuoronjohtajana Jyväskylässä sekä koulunjohtajana Laukaassa lähes 40 vuotta. Turkuun hän muutti jäätyään eläkkeelle kesällä 2016. Kirjoittamisesta Räsänen kiinnostui isänsä kuoleman aikoihin vuosituhannen vaihteessa saatuaan käsiinsä mapillisen isän kirjoittamia runoja. Ensimmäinen kirja, Ossianin laulut, kertookin  isän tarinan. Ossian Leisimo oli lausuja ja Jyväskylän yliopiston suullisen ilmaisun lehtori, joka oli osallistunut II -maailmansotaan 16 -vuotiaana SS -vapaaehtoisena.  Kirjan julkaisi Athena Kustannus v. 2000.


Kuvat kirjaan on valittu Liisa Räsäsen aviomiehen Jorma Räsäsen valokuvista. Jorma Räsänen on eläkkeellä oleva trumpetisti ja palkittu free lancer kuvaaja. Hän on asunut lapsuudessaan Turussa ja ollut laivastossa soitto-oppilaana. Jyväskylässä työskentelynsä jälkeen hän muutti Naantaliin. Naantalin kirkon torniin Räsänen kiipeää muutamina tulevan kesän viikkoina soittamaan iltavirsiä.

16.5.2017

Lisätiedot


Kirjastovirkailija
Sahi Nina
Gsm: +358 44 7115 273
etunimi.sukunimi@naantali.fi


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Runoilta ti 23.5. klo 18 Naantalin pääkirjastossa".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.