Tiedote 11.5.2017

Tiina Vainio: Kukkaniityillä ja metsissä - maalauksia ja grafiikkaa Naantalin taidehuoneella

tiinavainio.jpg


Naantalin taidehuoneen kesäkauden avaa kuvataiteilija Tiina Vainio 18.5. näyttelyllään Kukkaniityillä ja metsissä – Maalauksia ja grafiikkaa. Vainion näyttely koostuu ulkona kohteen äärellä toteutetuista maalauksista, joista osa on toteutettu Naantalin kirkon läheisyydessä.


”Luonnonkauneutta pitää opiskella luonnossa. Siepata siitä hetken vaikutelma”, totesi Berndt Lindholm runsas vuosisata sitten. Vainio toteuttaa kaikki maalauksensa ulkona, kohteen vieressä tallentaen hetken vaikutelman.  Arkielämässä moni meistä on läsnä fyysisesti, mutta ajatuksen tasolla muualla. Maalauksissaan Vainio tutkii täydellistä läsnäoloa nyt-hetkessä ja yhteyden saamista luontoon.


”Tulkitsen ulkoilmamaalausta laajasti ja kommunikoin sen tradition kanssa, mitä Plein Air voi olla nykytaiteessa niin teoksen aiheen kuin tekotavankin suhteen. Mietin myös, millainen on maailmamme ja suhteemme luontoon verrattuna 1800-luvun lopun ulkoilmamaalareiden maailmaan. Auttaako tämän päivän luontokokemus pirstaleisen hektisen nykyarjen hahmottamista, ottaako se kantaa luonnon kestokykyyn ja rajallisuuteen vai hahmottaako se suomalaisuutta kuten 1800-luvun lopussa.”

Turussa asuva Tiina Vainio on työskennellyt laaja-alaisesti kuvataiteen kentällä tehden perinteisten kuvataiteen työskentelytapojen ohella mm. lavastuksia, yhteisötaidetta ja puistojen suunnittelua.  Hän on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin (Galleria G, TM-galleria, Galleria Katariina, Bronda, Mältinranta, Joella, Wäinö Aaltosen museo, Pietari, Tukholma jne.). Hänen teoksiaan on monissa merkittävissä kokoelmissa (Nykytaiteen museo KIASMA/valtio, Koneen Säätiö, Turun ja Tampereen kaupungit, Turun taidemuseo ym.). 


Vainio on tehnyt myös lukuisia julkisia taideteoksia, mm. Turkuun ja Raisioon.  Hänellä on laaja kokemus yhteistyöstä erilaisten tahojen kanssa ja hän toimii mielellään kokeellisissa ja eri aloja yhdistävissä projekteissa.


Tiina Vainio: Kukkaniityillä ja metsissä - maalauksia ja grafiikkaa

18.5.–4.6.2017

ti-su klo 11–18

Avajaiset ke 17.5. klo 18

11.5.2017

Naantalin taidehuone

Mannerheiminkatu 5

21100 Naantali


Lisätiedot:


näyttelysihteeri Mia Nieminen

p. 044 4171 350

mia.nieminen@naantali.fi

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Tiina Vainio: Kukkaniityillä ja metsissä - maalauksia ja grafiikkaa Naantalin taidehuoneella".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.