Tiedote 27.3.2017

Naantalissa asuvat Suomen kolmanneksi tyytyväisimmät asukkaat

Ihmiset jäätelö lev95.jpg

Naantalilaisten tyytyväisyys omaan kotikuntaansa on kasvanut edelliseen tutkimukseen (2014) verrattuna. Jopa 75 % asukkaista suosittelisi kaupunkia tuttavilleen.


EPSI Rating tutkii vuosittain suomalaisten tyytyväisyyttä asuinkuntaansa. Tyytyväisimmät asukkaat vuoden 2016 syksyllä tehdyssä tutkimuksessa löytyvät Pirkkalasta ja Kauniaisista. Naantali sijoittui niiden jälkeen kolmanneksi. Naantalilaisista vastaajista 75 % oli valmis suosittelemaan asuinkuntaansa tuttavilleen*.


Suurten kaupunkien kärkeen nousi Seinäjoki, kun taas Tampere säilytti ykköspaikkansa viiden suurimman kaupungin joukossa.


Mitä tutkittiin?


Tutkimukseen haastateltiin viime vuoden lopulla 10 263 suomalaista, joilta kysyttiin palveluihin kohdistuvia odotuksia ja niiden täyttymistä, kunnan suositteluhalukkuutta sekä vastaajan mielipidettä siitä, miten lähellä kuvitteellista, täydellistä asuinkuntaa nykyinen asuinkunta on.

Tyytyväisyysindeksi muodostuu asteikolla 0-100, jossa 75 on hyvä taso. Kaupunkien keskiarvo oli 69,4.

Parhaiden kuntien saamat arvot ovat erinomaisia. Pirkkalan ja Kauniaisten tyytyväisyysindeksi oli molemmilla 84,5 ja Naantalin 82,9. Nyt Naantali nousi palkintopallille, sillä edellisen kerran kaupunki osallistui tutkimukseen vuonna 2014, jolloin indeksiarvo oli 78,1 ja sijoitus 4.


Jopa neljä Turun lähikuntaa parhaan kymmenen joukossa


Turun lähikunnat ovat yleisesti menestyneet hyvin viime vuosina: Turun lähikuntia on päässyt top 10 joukkoon peräti neljä: Naantali, Kaarina, Lieto ja Raisio.


”Tulokset näyttävät jälleen sen, että suurten kaupunkien lähellä olevissa pienemmissä kunnissa ihmiset ovat kaikkein tyytyväisimpiä. Kyse on ehkä ihmisen kokoisesta mittakaavasta, ehkä palveluista, mutta varmasti kaupungin läheisyydelläkin on asian kanssa tekemistä,” toteaa Jenni Airaksinen, kuntatutkija, HT Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta.


Lähde ja lisätiedot: Tutkimusyhteenveto sekä listaus kaikista reitatuista 75 kunnasta http://www.epsi-finland.org/report/kuntarating-2016/


Tarja Ilvonen, toimitusjohtaja EPSI Rating Finland, +358 50 569 1921, tarja.ilvonen@epsi-finland.org27.3.2017epsi-rating2016.JPG


*Suosittelijaksi määritellään vastaaja, joka antoi arvosanan 9 tai 10 vastausasteikoilla 1-10

(1=erittäin epätodennäköistä

10= erittäin todennäköistä).epsi-top20.JPGNAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Naantalissa asuu Suomen kolmanneksi tyytyväisimmät asukkaat".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.