Tiedote 3.8.2018

Vedenkeittokehotus jatkuu toistaiseksi

 vesitankki.

Vedenkeittokehotusta joudutaan jatkamaan viikonlopun yli Naantalin ja Raision alueella. Naantalin osalta keittokehotus koskee manner-Naantalin lisäksi Luonnonmaata, Merimaskua ja Rymättylää. Muuten vettä voi käyttää normaaliin tapaan, koska vedenpaineet ovat palautuneet.

Verkostosta on otettu tähän mennessä noin kahdeksankymmentä näytettä ja uusimpien näytteiden joukosta kolmesta näytteestä on löytynyt lieviä epäpuhtauksia. Juomaveden laadun varmistamiseksi verkostoa joudutaan huuhtelemaan ainakin Kerttulan pohjoispuolella sekä Kuninkaanväylän läheisyydessä. Huuhtelu on aloitettu. Huuhtelu ei aiheuta muutoksia keittokehotukseen tai veden käyttöön näillä alueilla.


Epäpuhtaudet ovat todennäköisesti tulleet verkostoon maaperästä jakeluhäiriön aikana. Kun vedenpaine käy alhaalla, on mahdollista että vesijohtoverkkoon pääsee epäpuhtauksia. Verkoston alueella ei ole havaittu poikkeavaa määrää vatsatautitapauksia tai muita sairastumisia.


Vesijohtoverkoston huuhtelun jälkeen vedestä otetaan uudet näytteet, jotka analysoidaan viikonlopun aikana. Tulokset valmistuvat aikaisintaan maanantaiaamupäivään mennessä, jolloin asiasta tiedotetaan uudelleen. Vettä voi käyttää normaaliin tapaan, mutta juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä. Vedenjakelupisteet ovat edelleen käytössä Raisiossa ja Naantalissa.


Lisätiedot:

  • Raision ja Naantalin ympäristöterveydenhuolto: kaupungineläinlääkäri Anu Murro, p. 050 414 1197 ja ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila, p. 044 7972 211
  • Raision Vesi Oy: toimitusjohtaja Anna-Kristiina Järvi, p. 040 5907 195
  • Naantalin vesihuoltopäivystys, p. 050 082 0516
3.8.2018


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Vedenkeittokehotus jatkuu toistaiseksi".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.