Elämää ja toimintaa saaristossa

Naantalin saaristoalue on osa ainutlaatuista Turun saaristoa. Naantalissa on noin 1000 kilometriä rantaviivaa ja yli 1000 saarta. Saaristossamme sijaitsee yli 4600 vapaa-ajan asuntoa. Se on suosittu matkailualue, jossa vietetään yhä enemmän aikaa myös ympärivuotisesti.Saaristo asuinpaikkana


Saaristo tarjoaa monipuolisen asuinympäristön luontoa, rauhaa ja elintilaa kaipaavalle ihmiselle. Saaristossa asuvalta vaaditaan kekseliäisyyttä, omatoimisuutta ja pitkäjänteisyyttä sekä kykyä sopeutua elämään vaihtelevissa luonnonolosuhteissa. Elämän suunnitelmallisuus ja aikakäsitys saavat saaristossa aivan uuden merkityksen. Elämän laatua kuvaa hyvin sanonta "Vähemmän on enemmän".


Saaristossa on imua


Saaristossa, entisen Merimaskun, Rymättylän ja Velkuan alueella, asuu vakituisesti n. 4400 asukasta. Alueilla on kattavat ja toimivat peruspalvelut: esim. koulu-, päivähoito-, kirjasto- ja terveyspalvelut. Upea ympäristö houkuttekee uusia tulokkaita lapsiperheistä paluumuuttajiin.


Vapaita omakoti- ja yritystontteja on tarjolla Rymättylän Heinäisissä, Röölässä Rauhalanpuistossa, Merimaskun Järvensuussa ja Mäntylänrinteessä sekä Velkuan Palvassa ja Teersalossa. Tonttitarjonta on esitelty kaupungin kotisivuilla kohdassa Asuminen ja rakentaminen/vapaat tontit. Tutustu tonttitarjontaan>>


Vireää yhdistystoimintaa


Saaristossa toimivat yhdistykset järjestävät monipuolista toimintaa ympäri vuoden. Yhdistykset vaalivat toiminnallaan paikallista kulttuuria ja identiteettiä. Asuinympäristö kehittyy paikalliset tarpeet huomioiden.Useimmilla yhdistyksillä on myös omat kotisivut.


Merimaskun, Rymättylän ja Velkuan kuntien entiset www-osoitteet on annettu paikallisten yhdistysten: Merimaskuseuran, Rymättylän yrittäjien ja Velkuan saaristolaisyhdistyksen käyttöön. Löydät suorat linkit näiden yhdistysten sivuille oikeanpuoleisesta palstasta.

Saaristo-ohjelma antaa suuntaa saariston kehittämiseen

Naantalin kaupunginvaltuusto hyväksyi 9.6.2014 kaupungin historian toisen saaristo-ohjelman. Sen tarkoituksena on luoda yhteinen näkemys saaristoalueiden kehittämiseksi elinvoimaiseksi osaksi Naantalin kaupunkia.


Saaristo-ohjelman tavoitteita toteutetaan poikkihallinnollisesti osana kaupungin normaalia toimintaa. Tavoitteet sovitetaan vuosittain eri toimialojen vuosisuunnitelmiin ja budjettiin.27.3.2018

Lue Tiedon lähteillä -esitteen näköisversiota

Klikkaamalla yllä olevaa kuvaa pääset lukemaan Tiedon lähteillä -esitettä.

Nakyma Sarkansalmesta.jpg
Näkymä Särkänsalmesta


Rant huone.jpg 

   

Saaristossa toimivia yhdistyksiä ovat mm:


Merimasku-Seura


Rymättylän Yrittäjät ,Rymattyla.fi


Rymättylä-seura


Röölän kylätoimikunta


Velkuan Saaristolaisyhdistys


Livonsaaren kyläyhdistys


Otavan tähdet ryTutustu saaristo-ohjelmaan:
Saaristo-ohjelma päivitetään 1.6.2017 alkavalla valtuustokaudella

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Saaristo ja maaseutu".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.