Hyvä sijainti ja kilpailukykyiset hinnat houkuttelivat uuden yrityksen Naviren yritysalueelle

Uutiset
Naantalin Naviren teollisuusalueelle on sijoittumassa uusi yritys. Tänä vuonna perustettu Alim Fabrication Oy on vuokrannut alueelta vajaan 3 000 neliömetrin kokoisen tontin. Vuokrasopimus allekirjoitettiin yrityksen ja kaupungin välillä viime perjantaina.
Pöydän ääressä Samat Serimbetov allekirjoittaa vuokrasopimuspapereita, toisella puolella Laura Leppänen.

Alim Fabricationin yrittäjä Samat Serimbetov kertoo, että Naviren alue houkutteli erityisesti sijaintinsa puolesta. Luonnonmaalla sijaitseva alue on lähellä Meyerin telakkaa sekä Turun Korjaustelakkaa. Alim Fabrication Oy on keskittynyt ilmanvaihtoputkien valmistamiseen meriteollisuuden tarpeisiin.

– Sijainti oli minulle erittäin tärkeä, ja Naviressa hinnat olivat myös hyvin kilpailukykyiset. Tonttien hinnat ovat täällä jopa kaksi kertaa edullisemmat, mutta etäisyydet esimerkiksi Meyerin telakalle ovat lähes yhtä pitkät kuin naapurikunnista, Serimbetov toteaa.

Serimbetovin mukaan Naviren etuna oli myös se, että alueelta sai räätälöityä yrityksen tarpeisiin sopivan tontin. Yritykselle riittää nyt alle 0,5 hehtaarin tila eikä ylimääräisestä alasta aiheudu turhia kustannuksia. Serimbetov kertoo, että ensimmäiseksi tontilla pyritään saamaan kunnallistekniikan suhteen kaikki kuntoon, jonka jälkeen tuotantotilojen suunnitelmat ja aikataulu tarkentuvat. Toiminta on tarkoitus käynnistää pian.

Tulevaisuudessa Naantaliin olisi suunnitelmissa palkata uutta työvoimaa. Serimbetovin toinen yritys toimii niin ikään meriteollisuuden alalla, ja työntekijöitä on työsuhteessa ja vuokratyöntekijöinä noin 12 henkilöä. Työvoimaa on rekrytoitu myös ulkomailta, sillä työntekijöitä on ollut hankalaa löytää paikallisesti, Serimbetov kertoo.

Naantalin kaupungin elinkeinopalvelut saa Serimbetovilta kiitosta avoimesta vuoropuhelusta sekä yhteistyöstä hankkeen edistämiseksi.

Samat Serimbetov ja Laura Leppänen.
Yrittäjä Samat Serimbetov ja kaupunginjohtaja Laura Leppänen allekirjoittivat vuokrasopimuksen Naviren tontista elokuun lopulla.

Navireen helppo sijoittua

Muutaman kilometrin päässä Naantalin keskustasta sijaitsevalla Naviren alueella on vielä vapaana noin 20 hehtaarin edestä tontteja teollisuuden tarpeisiin. Kallioista aluetta on jo esirakennettu, joka tekee yritysten sijoittumisesta alueelle helpompaa ja kustannustehokkaampaa.

Alim Fabrication Oy:n lisäksi pakkauskoneiden valmistamiseen keskittynyt Octomeca Oy rakensi uudet toimitilat Navireen vuonna 2021.

Naviren etuihin lukeutuvat erinomaiset yhteydet, sillä vajaan viiden kilometrin päässä sijaitsee Skandinavian liikenteen kannalta keskeinen Naantalin satama ja maateitse kuljetukset onnistuvat E18-tietä pitkin.

Naviren alueen tontit kustantavat 10 €/m2, myös tonttien vuokraaminen on mahdollista. Teollisuusalueelle sijoittuvilla yrityksillä on mahdollisuus hakea ELY-keskukselta maaseudun investointitukea rakennus- ja laiteinvestointeihin.

Naviren lisäksi Naantalissa on tarjolla yritystontteja teollisuuden erilaisiin tarpeisiin kaupungin pohjoispuolelta Isosuon alueelta, Luolalasta sekä saaristosta Rymättylän Maskulaisista.

Tutustu tarkemmin: www.naantali.fi/navire sekä www.naantali.fi/yritystontit

Päivitetty viimeksi
30.8.2023 15:28

Asiasanat

Yrittäjät
Asuminen ja ympäristö
Työ ja yrittäminen