Osaomistus- ja asumisoikeusasunnot

Vaalea kerrostalo

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on vaihtoehto omistus- ja vuokra-asunnolle.

Asukas maksaa 10–15 % asunnon hinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa maksua vastaan pysyvän asumisoikeuden. Asuntoa ei voi lunastaa omaksi. Asumisoikeusasuntoja hallinnoivat ulkopuoliset asumisoikeusyhtiöt, jotka myös päättävät asukasvalinnasta.

Asumisesta maksetaan kuukausittain normaali käyttövastike. Asunnosta luovuttaessa maksu palautetaan takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Asunnon saamista varten hakijan tulee jättää hakemus asumisoikeusyhtiölle niistä asuntokohteista, joista haluaa hänelle tarjottavan asuntoa. Hakemukseen tarvitaan järjestysnumero siitä kunnasta, missä haettava asunto sijaitsee. Naantalissa järjestysnumero haetaan Tilalaitoksen asuntoasioiden toimistosihteeriltä. Järjestysnumerohakemuksen voi täyttää asumisoikeusyhtiössä tai sen voi täyttää tämän sivuston sähköisen asioinnin kautta löytyvällä lomakkeella. Lomakkeita löytyy täytettäväksi myös kaupungin palvelupisteistä.

Osaomistusasunnot

Osaomistusasunnolla tarkoitetaan asumismuotoa, jossa asukas sijoittaa aluksi 10–20 % asunnon hankintahinnasta ja saa omistukseensa vähemmistöosuuden asunnon hallinnasta. Loput asunnosta omistaa alkuvuosien aikana talon rakennuttaja. Aluksi siis asunnossa asutaan vuokralla. Vuokralla oloaika on vähintään viisi vuotta ja enintään 12 vuotta. Vuokrakauden jälkeen asukkaan on mahdollista lunastaa asunto omaksi.

Vaso logo

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy

Tutustu Varsinais-Suomen Asumisoikeuden asuntotarjontaan täältä.

lateral-image-left
lateral-image-right
lateral-image-left
lateral-image-left
Tilahallintosihteeri
Organisaatio
Tekniset palvelut
Matkapuhelinnumero
+358 444 171305
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Osaomistus- ja asumisoikeusasuminen