Asuntomessujen teemoissa näkyvät luonto ja onnellisuus

Luonnon kunnioitus

Jo asuntomessualueen suunnittelussa luonnon huomioiminen on ollut erityisessä roolissa. Lounatuulessa kadut kiemurtelevat kallioita väistellen ja alueen kunnallistekniikka rakentui luontoa varoen. Myös rakentamisvaiheessa luonto huomioidaan mahdollisimman hyvin muun muassa puustoa säästäen. Saariston luonto saa jäädä näkyviin myös tulevien messutalojen pihoissa, sillä rakentajia on pyydetty huomioimaan alkuperäisiä maastonmuotoja ja säilyttämään kasvillisuutta mahdollisuuksien mukaan.

Saariston kodit, kaupungin kyljessä

Lounatuulessa saaristo ja kaupunki kohtaavat. Lounatuuli on rauhallinen ja luonnonläheinen asuinalue, mutta kaupungin palvelut ovat lähellä eikä Turkuunkaan ole pitkä matka. Ainutlaatuinen sijainti saaristossa mahdollistaa töihin lähdön vaikkapa veneellä ja tarjoaa upeat puitteet etätyölle. Lounatuulesta on helppo lähteä golfaamaan, melomaan tai marjametsään – virkistysmahdollisuudet ovat melkein kotioven takana.

Onnellisuus

Tutkimusten mukaan Suomi on maailman onnellisin maa ja toisten tutkimusten mukaan naantalilaiset ovat Suomen onnellisimpien asukkaiden kärjessä. Onnellisuus-teeman alla pohditaan, mitkä asiat lisäävät onnellisuuden tunnetta Lounatuulessa ja Naantalissa ylipäätään.

Aurinkoenergian edelläkävijyys

Messukesänä 2022 sanonta ”Naantalin aurinko” tulee saamaan aivan uuden merkityksen Lounatuuleen rakentuvan aurinkoenergiapuiston myötä. Myös messukodit saavat virtaa Naantalin auringosta ja Asuntomessuilla tullaan näkemään älykkäitä energiainnovaatioita.

lateral-image-right
lateral-image-left