Asuntomessutontin hakeminen

lateral-image-right

Tonttihaku

Naantalin asuntomessualueen tontteja haetaan naantali.fi-verkkopalvelun kautta sähköisellä lomakkeella tai palauttamalla kirjallinen hakemus kaupungintalon kirjaamoon. Asuntomessutontin haku poikkeaa normaalista Naantalin kaupungin tonttien hakuprosessista. Naantalin asuntomessutonttien hakulomakkeen liitteeksi tarvitaan vähintään hankekuvaus ja ideatason asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkaussuunnitelmaluonnokset, jotka tulee tehdä ensisijaisesti yhdelle tontille.

Lisäksi hakijalta pyydetään hakuvaiheessa perusteluja sille, miten rakennushanke ilmentää Naantalin asuntomessujen rakentamisen teemoja. Tärkein teema on saariston luonnon kunnioittaminen rakentamisessa, ja se on otettava huomioon kaikissa suunnitelmissa. Hakijalta tiedustellaan myös taloteknisiin ratkaisuihin ja hankkeen mahdollisiin yhteistyökumppaneihin liittyviä asioita. Tonttia voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset.

Pientalotonttihaun kulku

  1. Tonttien haku 15.8.–31.10. Luonnokset ja hakemus liitteineen.
  2. Rakentajien valinta 31.12.2019 mennessä.
  3. Tarkemmat suunnitelmat, varauspäätös hakijoille, tontinvarausmaksu, monikantasopimukset.
  4. Tonttikauppa tai vuokrasopimus.
  5. Rakennuslupahakemus, lopulliset suunnitelmat.
  6. Rakennuslupa.
  7. Rakentaminen voi alkaa syyskuussa 2020.

Apua ja inspiraatiota suunnittelun pohjaksi asuntomessualueelle toivotuista rakennustyyleistä löytyy rakennustapaohjeesta (pdf), joka myös esittelee konkreettisia esimerkkejä kuhunkin kortteliin toivotuista talotyypeistä. Se ei kuitenkaan ole valmis toteutussuunnitelma vaan esittelee mahdollisuuksia ja antaa vinkkejä niiden hyödyntämiseen. Asemakaavankaavamääräykset puolestaan ovat melko sallivia, mutta määrääviä alueen rakentamiselle, joten myös niihin on tärkeä tutustua.

Talosuunnittelun tukena on Naantalin asuntomessutoimiston henkilökunta, jolta saa henkilökohtaista neuvontaa kaikissa tonttihakuun liittyvissä kysymyksissä. Apuna on lisäksi kaupungin puolesta alueeseen perehtynyt arkkitehtitoimisto, jonka tehtävänä on toimia kohteen pääsuunnittelijan (arkkitehti tai rakennusarkkitehti) apuna erityisesti tontin maastoon sijoittelun suunnittelussa ja sopivan tyylisen talotyypin valinnassa. Jokaiselle hakijalle annetaan mahdollisuus konsultaatioon valitun arkkitehdin kanssa. Tämä mahdollisuus on syytä käyttää osittain jo luonnosvaiheessa, kun sopiva tontti on löytynyt ja rakennushankkeen toteuttajan oma pääsuunnittelija valittu.

Mikäli syystä tai toisesta hakemus ei johda positiiviseen lopputulokseen asuntomessualueelle rakentamisesta, teemme kuitenkin kaikkemme löytääksemme rakentajalle sopivan tontin muualta tonttitarjonnastamme.

Yhteistyöarkkitehtien yhteystiedot

Konsultoiva sopimusarkkitehti Paula Markkula, arkkitehti SAFA
AD.CE Suunnittelu Oy
Puutarhakatu 49, 20100 Turku
p. (02) 252 2252 tai 040 539 0625
adce@co1.inet.fi

Konsultoiva sopimusarkkitehti Pia Sabelström, arkkitehti SAFA
Arkkitehtitoimisto Sabelström Arkitektkontor Oy
Linnankatu 49, 20100 Turku
p. 040 596 7655
pia.sabelstrom@arksabel.fi

Liitteet

Tulostettava tonttihakemus (pdf)

Asuntomessutonttien hakuohje (pdf)

Infotilaisuuden 15.8.2019 esitysdiat (pdf)

Lisätietoja antavat

Projektipäällikkö
Organisaatio
Tekniset palvelut
Yksikkö
Naantalin Asuntomessut 2022
Matkapuhelinnumero
050 410 4005
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address
Käsityöläiskatu 2, Pl 43
Projektikoordinaattori
Organisaatio
Tekniset palvelut
Yksikkö
Naantalin Asuntomessut 2022
Puhelinnumero
04 4772 5726
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address
Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2

Avainsanat

Asuminen ja ympäristö
Asuminen
Rakentaminen