Asuntomessutontin hakeminen

lateral-image-right

Ensimmäinen tonttihaku on päättynyt

Elokuussa alkanut tonttihaku päättyi lokakuun lopussa. Mahdollisista vapaista tonteista ja toisesta tonttihausta tiedotetaan erikseen.

Naantalin asuntomessualueen tontteja haetaan naantali.fi-verkkopalvelun kautta sähköisellä lomakkeella tai palauttamalla kirjallinen hakemus kaupungintalon kirjaamoon. Asuntomessutontin haku poikkeaa normaalista Naantalin kaupungin tonttien hakuprosessista. Naantalin asuntomessutonttien hakulomakkeen liitteeksi tarvitaan vähintään hankekuvaus ja ideatason asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkaussuunnitelmaluonnokset, jotka tulee tehdä ensisijaisesti yhdelle tontille.

Lisäksi hakijalta pyydetään hakuvaiheessa perusteluja sille, miten rakennushanke ilmentää Naantalin asuntomessujen rakentamisen teemoja. Tärkein teema on saariston luonnon kunnioittaminen rakentamisessa, ja se on otettava huomioon kaikissa suunnitelmissa. Hakijalta tiedustellaan myös taloteknisiin ratkaisuihin ja hankkeen mahdollisiin yhteistyökumppaneihin liittyviä asioita. Tonttia voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset.

Pientalotonttihaun kulku

  1. Tonttien haku 15.8.–31.10. Luonnokset ja hakemus liitteineen.
  2. Rakentajien valinta 31.12.2019 mennessä.
  3. Tarkemmat suunnitelmat, varauspäätös hakijoille, tontinvarausmaksu, monikantasopimukset.
  4. Tonttikauppa tai vuokrasopimus.
  5. Rakennuslupahakemus, lopulliset suunnitelmat.
  6. Rakennuslupa.
  7. Rakentaminen voi alkaa syyskuussa 2020.

Apua ja inspiraatiota suunnittelun pohjaksi asuntomessualueelle toivotuista rakennustyyleistä löytyy rakennustapaohjeesta (pdf), joka myös esittelee konkreettisia esimerkkejä kuhunkin kortteliin toivotuista talotyypeistä. Se ei kuitenkaan ole valmis toteutussuunnitelma vaan esittelee mahdollisuuksia ja antaa vinkkejä niiden hyödyntämiseen. Asemakaavankaavamääräykset puolestaan ovat melko sallivia, mutta määrääviä alueen rakentamiselle, joten myös niihin on tärkeä tutustua.

Talosuunnittelun tukena on Naantalin asuntomessutoimiston henkilökunta, jolta saa henkilökohtaista neuvontaa kaikissa tonttihakuun liittyvissä kysymyksissä. Apuna on lisäksi kaupungin puolesta alueeseen perehtynyt arkkitehtitoimisto, jonka tehtävänä on toimia kohteen pääsuunnittelijan (arkkitehti tai rakennusarkkitehti) apuna erityisesti tontin maastoon sijoittelun suunnittelussa ja sopivan tyylisen talotyypin valinnassa. Jokaiselle hakijalle annetaan mahdollisuus konsultaatioon valitun arkkitehdin kanssa. Tämä mahdollisuus on syytä käyttää osittain jo luonnosvaiheessa, kun sopiva tontti on löytynyt ja rakennushankkeen toteuttajan oma pääsuunnittelija valittu.

Mikäli syystä tai toisesta hakemus ei johda positiiviseen lopputulokseen asuntomessualueelle rakentamisesta, teemme kuitenkin kaikkemme löytääksemme rakentajalle sopivan tontin muualta tonttitarjonnastamme.

Yhteistyöarkkitehtien yhteystiedot

Konsultoiva sopimusarkkitehti Paula Markkula, arkkitehti SAFA
AD.CE Suunnittelu Oy
Puutarhakatu 49, 20100 Turku
p. (02) 252 2252 tai 040 539 0625
adce@co1.inet.fi

Konsultoiva sopimusarkkitehti Pia Sabelström, arkkitehti SAFA
Arkkitehtitoimisto Sabelström Arkitektkontor Oy
Linnankatu 49, 20100 Turku
p. 040 596 7655
pia.sabelstrom@arksabel.fi

Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu

Arkisin klo 9.00–15.00

044 417 1306 Taina Savolainen
044 417 1312 Leila Hiltunen
rakennusvalvonta@naantali.fi

Rakennustarkastaja Markku Aro
p. 050 464 9911
Puhelinaika ma ja ke klo 9.00–11.00.

Vastaanottoaika ilman ajanvarausta ma klo 12.00–15.00. Muina aikoina vastaanottoaika sovittava erikseen asiakaspalvelusta.

Tontti-info 15.8.2019

Asuntomessutonttien haku alkoi elokuun puolessa välissä kaupungintalolla järjestetyn infotilaisuuden merkeissä. Tilaisuudessa projektipäällikkö Timo Tirri ja yhteistyöarkkitehdit Pia Sabelström ja Paula Markkula kertoivat alueelle rakentamisesta. Alla olevalta videolta voit katsoa tallenteen koko tilaisuudesta.

Kaupungin YouTube-kanavalta voit katsoa myös tallenteet tilaisuudesta puheenvuoroittain.

Infotilaisuuden 15.8.2019 esitysdiat (pdf)

Liitteet

Tulostettava tonttihakemus (pdf)

Asuntomessutonttien hakuohje (pdf)

Lisätietoja antavat

Projektipäällikkö
Organisaatio
Tekniset palvelut
Yksikkö
Palvelukeskus
Matkapuhelinnumero
050 410 4005
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address
Naantalin Asuntomessut 2022, Käsityöläiskatu 2, Pl 43
Projektikoordinaattori
Organisaatio
Tekniset palvelut
Yksikkö
Palvelukeskus
Matkapuhelinnumero
044 772 5726
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address
Naantalin Asuntomessut 2022, Käsityöläiskatu 2

Keywords

Asuminen ja ympäristö
Asuminen
Rakentaminen