Aurinkotuulen omakotitontit

Ilmasta kuvattuna näkyy paljon metsää ja vasemalla tie, jossa ajaa autoja sekä oikealla uusi tie, joka kulkee sen suuntaisesti ennen kuin haarautuu. Uuden tien alussa on työmaa.

Aurinkotuulen alueelta on haettavissa 13 omakotitonttia. Tontit luovutetaan hintatarjouskilpailun perusteella, ja tarjousaika on 1.10.–15.11.2021. Hae tonttia sähköisellä lomakkeella.

Aurinkotuulen uusi asuinalue rakentuu Rymättyläntien eteläpuolelle, keskeiselle paikalle kasvavalla ja kehittyvällä Luonnonmaan saarella. Uudet kodit rakentuvat kallioisiin metsämaisemiin, noin kahden kilometrin päähän Naantalin keskustasta.

Aurinkotuulen logossa on oranssin pallon sisällä kaunokirjoitettu A ja vieressä ja teksti Aurinkotuuli, Naantali.

Aurinkotuuleen on valmistumassa vuonna 2023 Luonnonmaan perhetalo, joka kokoaa lapsiperheiden palvelut saman katon alle. Perhetaloon on tulossa mm. päiväkoti, alakoulu sekä liikunta- ja tapahtumatiloja. Alueelle tulee myös kauppa, Nesteen kylmäasema sekä pelikenttiä ja ulkoilualueita. Monipuoliset palvelut ja virkistysmahdollisuudet tulevat siis lähelle, eikä keskustaan tai saariston luontoonkaan ole pitkä matka. Kultaranta Resort golf-kenttineen ja palveluineen on reilun parin kilometrin päässä alueesta.

Aurinkotuuleen on tulossa omakoti-, rivi- ja kerrostaloasumista. Ensimmäiset 13 omakotitonttia luovutetaan Meteoritieltä ja Hiukkaskujalta. Tonttien tarkemmat tiedot löydät tonttisovelluksesta.

lateral-image-left

Tontit on merkitty maastoon ja niihin voi tutustua arkisin kello 16 jälkeen sekä viikonloppuisin. Alue on työmaa-aluetta, ja siellä liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla.

Omakotitontit voi ostaa tai vuokrata. Ratkaisut tonttien luovuttamiseksi on tarkoitus tehdä vuoden 2021 loppuun mennessä. Rakentaminen alueelle voi alkaa viimeistään keväällä 2022.

Syksyllä 2021 Aurinkotuulesta tulee haettavaksi myös kolme rivitalotonttia sekä kaksi kerrostalotonttia. Lue lisää Aurinkotuulen yhtiömuotoisten tonttien hausta. Aurinkotuulesta luovutetaan tontteja vuosien 2021–2023 aikana. Rakentaminen etenee vaiheittain, ja kaikkien asuinrakennusten on tarkoitus valmistua vuoteen 2026 mennessä. Seuraavan kerran omakotitontteja (8 kpl) tulee haettavaksi syksyllä 2022.

Aurinkotuulen rakennuksia havainnollistettuna. Heti Rymättyläntien varteen on valmistumassa kerrostaloja, sisempänä alueelle tulee omakoti- ja rivitaloja. Luonnonmaan perhetalo rakentuu lounaaseen, ja sen edustalle Rymättyläntien varteen huoltoasema ja kauppa.
Havainnekuva Aurinkotuulen alueesta. Sinisellä merkitty ne omakotitontit, jotka ovat nyt haettavissa.

Etäisyydet palveluihin

  • Luonnonmaan perhetalo, jossa on mm. päiväkoti, esiopetus, alakoulu, oppilashuolto, liikuntatiloja, tulossa alueelle, valmistuu vuonna 2023
  • Päivittäistavarakauppa ja Nesteen kylmäasema tulossa alueelle
  • Ulkoilukenttä ja virkistysalueita alueella
  • Linnavuoren päiväkoti 600 m
  • Kultarannan koulu 1 km
  • Maijamäen yläkoulu ja Naantalin lukio 2,5 km
  • Naantalin keskusta 2,5 km
  • Kultarannan uimapaikka n. 2 km, Porhonkallion uimapaikka n. 3 km
  • Haijaisten ulkoilualue n. 3 km

Tontin haku- ja luovutusmenettely

Aurinkotuulen omakotitontteja haetaan sähköisen lomakkeen kautta Naantalin kaupungin verkkosivuilla. Tarjousten jättöaika alkaa 1.10.2021 ja päättyy 15.11.2021 klo 15.00. Tonttia voi hakea vain Aurinkotuulen tonttilomakkeella.

Hae Aurinkotuulen tonttia sähköisellä lomakkeella.

Tonttien hinnat ovat kohteiden pohjahintoja. Tontit luovutetaan korkeimman euromääräisen tarjouksen perusteella. Mikäli määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset ovat yhtä suuria, arvotaan tontin saaja. Yksi tarjoaja voi hakea enintään kolmea tonttia ja saada vain yhden tontin.

Tarjoajat sitoutuvat maksamaan varausmaksun 500 €. Tarjouksen tekijä sitoutuu kaupan tai vuokrasopimuksen tekemiseen tarjoamastaan hinnasta ja muutoin kaupungin hyväksymillä sopimusehdoilla. Tarjous on voimassa 31.1.2022 saakka.

Aurinkotuulen rakennuksia havainnollistettuna. Heti Rymättyläntien varteen on valmistumassa kerrostaloja, sisempänä alueelle tulee omakoti- ja rivitaloja. Luonnonmaan perhetalo rakentuu lounaaseen, ja sen edustalle Rymättyläntien varteen huoltoasema ja kauppa.
Havainnekuva Aurinkotuulen alueesta.

Lisätietoa

Maankäyttöosaston palvelupiste
Aukioloajat
Arkisin kello 9–15. Palvelua annetaan toistaiseksi vain sähköpostitse ja puhelimitse.
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Käsityöläiskatu 2
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates
Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu
Aukioloajat
Asiakaspalvelu avoinna arkisin klo 9.00-15.00, ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla.
HUOM! Rakennustarkastajan sekä tarkastusinsinöörien vastaanottoaika ilman ajanvarausta peruttu 31.12.2021 asti.
Puhelinajat tarkastajille toimivat normaalisti maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00-11.00
Katselmusvaraukset sähköpostilla tai puhelimitse suoraan tarkastusinsinööreille.
Puhelinnumero
toimistosihteeri Leila Hiltunen
toimistosihteeri Ritva Nousiainen
rakennustarkastaja Markku Aro, puhelinaika ma ja ke klo 9.00-11.00
tarkastusinsinööri Jari Koskinen, puhelinaika ma ja ke klo 9.00-11.00
tarkastusinsinööri Tuomas Ellilä, puhelinaika ma ja ke klo 9.00-11.00
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Käsityöläiskatu 2
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Maankäyttö, kaavoitus ja tontit