Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto on ehkäisevää palvelua, joka on tarkoitettu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Sitä on saatavilla koulupäivien aikana koululla.

Terveydenhoitaja on oppilaan luottamushenkilö, jonka puoleen voit kääntyä kaikissa oppilaan terveyttä koskevissa asioissa. Terveydenhoitaja huolehtii puuttuvista rokotuksistasi, toimii asiantuntijana terveyskasvatuksessa ja tekee yhteistyötä oppilaan ja vanhempien kanssa. Terveydenhoitaja toimii yhteistyössä koulukuraattorien ja -psykologien kanssa.

Kouluterveydenhoitajan yhteystiedot kouluittain

Karvetin koulu
Kultarannan koulu
Kuparivuoren koulu
Lietsalan koulu
Maijamäen koulu
Merimaskun koulu
Rymättylän koulu
Suopellon koulu
Taimon koulu
Velkuan koulu

Terveystarkastukset

Kouluterveydenhoitaja tekee vuosittain terveystarkastuksen oppilaille, jonne saat kutsun. 1., 5. ja 8. luokan terveystarkastukset ovat laajoja eli tarkastuksen tekevät kouluterveydenhoitaja ja –lääkäri ja mukaan kutsutaan myös vanhemmat.

Tarkastuksissa keskustellaan kokonaisvaltaisesti terveydentilastasi, hyvinvoinnistasi ja koulunkäynnistä. Tarkastuksessa saat ohjausta ja tukea mahdollisiin sairauksiin sekä terveyttä ja hyvinvointia uhkaaviin tekijöihin. 

Hammashuolto

Hammastarkastukseen saat kutsun luokkalistan perusteella yksilöllisen tarpeen mukaisesti vaihdellen hoidon tarpeesta riippuen puolesta vuodesta kolmeen vuoteen.
Asetuksen mukaiset määräaikaistarkastukset tehdään 1., 5. ja 8. luokalla.

Koululaiset on jaettu eri hammaslääkäreille sen mukaan missä koulussa käyt. Naantalin, Merimaskun ja Velkuan alakoulun oppilaat ja kaikki yläkoulujen oppilaat käyvät hoidossa Naantalin hammashoitolassa, Rymättylän alakoulun oppilaat hoidetaan Rymättylän hammashoitolassa.
Oikomishoitoa tehdään tarvittaessa alle 18-vuotiaille. Asiakkaat saavat lähetteen oikomishoitoon perushoidon tarkastuksen yhteydessä.

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kasvatus ja koulutus
Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto
Suun ja hampaiden terveydenhuolto
Terveystarkastukset